Cuma, Nisan 19, 2024

Dünyada Bir İlk! Dell’den Kablosuz Şarj Özellikli Laptop!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Son yıllarda akıllı telefonlarda en iyi özelliklerden birisi olarak gösterilen ama kullanıcıların çoğunun kullanmadığı kablosuz şarj özelliği Dell ile dizüstü bilgisayarlara taşındı. Bakalım Dell nasıl bir ürün ortaya çıkarmış ?

Kabloların artık tarihe karıştığı teknoloji dünyasında her gün yeni bir gelişme oluyor. Telefonlardaki kablolardan bir bir kurtulurken sıra dizüstü bilgisayarlarada geldi. Dell’in yeni ikisi bir arada dizüstü bilgisayarı kablosuz şarj özelliğine sahip. Yani bu cihaz hem tablet, hem bilgisayar hemde kablosuz şarj olabiliyor.

Tabiki her ürünün iyi bir yanı olurken kötü bir yanıda oluyor. Dell’in çıkardığı dizüstü bilgisayar kablosuz şarjı destekliyor ancak kablosuz şarj pedi ayrı satılıyor.

kablosuz sarjli laptop dell latitude

Peki Dell Latitude 7285’in Özellikleri Neler ?

Dell Latitude 7285, 7. nesil Intel Core i5 ile geliyor. Bunun yanı sıra 8GB RAM ve 128GB dahili depolama sunan Dell; 12 inçlik ekran ile geliyor. Cihazın klavyesi ve şarj pedi ayrı satılıyor. 380$‘lık klavyesi ve 200$‘lık sarj ünitesi bulunan bir dizüstü bilgisayara sahip olmak için ek olarak 580$‘lık bir harcama yapmanız gerekiyor. Bilgisayarın fiyatı ise 1200$dan başlıyor. Yani tam bir dizüstü kablosuz şarjlı bilgisayara sahip olmak istiyorsanız 6400TL gibi bir fiyatı gözden çıkarmanız gerekiyor.

Dell, şarj ünitesinin metal yüzeylerde kullanılmak üzere tasarlanmadığını söylüyor. Eğer bilgisayarınızı metal bir yüzey üzerindeyken kablosuz olarak şarj etmek isterseniz, yüzeyden minimum 5 santimetre yükseklikte bir sehpa kullanmanız gerekecek. Ürün gayet iddialı olsada klavyenin ve şarj ünitesinin ayrı satılması satışlarını yüksek oranda düşürecektir.

 

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler