Perşembe, Nisan 25, 2024

Dünyanın En Büyük Hava Taşıtı Airlander 10 Test Uçuşunu Tamamladı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Bir ilk olarak Zeplin + Balon karışımı üretilen Airlander 10 ilk test uçuşunu tamamladı. Dünyanın en büyük hava taşıtı olma ünvanına sahip olan Airlander 10‘un uçuş testini ve görüntülerini mutlaka izlemenizi tavsiye ediyoruz.

3 Hafta Boyunca Havada Kalabiliyor

Airlander 10 adı verilen bu dev taşıt teknik özellikleri ile de görenleri şaşırtıyor. İlk uçuşunu İngiltere’nin Bedfordshire bölgesinden havalanarak yapan taşıt, toplamda 30 dakikalık Kuzey Londra yolculuğunu sorunsuz bir şekilde tamamladı. Görenlerin ağzının açık kaldığı bu zeplin ve balon karışımı hava taşıtı ayrıca 38 bin metreküp helyum ile uçuyor.

Teknik detaylar tarafında ise 92 metre uzunluğa sahip olan Airlander 10, dünyanın en büyük hava aracı olma ünvanını yakaladı. Tuhaf görünümü ve yavaş ilerleyen yapısının arkasında 4 adet dev dizel motor bulunuyor. Bu motorlar ve yeteri düzeyde depolanan helyum gazı ile 3 hafta boyunca havada kalabiliyor. Yolcu uçakları ile kıyaslandığında neredeyse yakıt harcaması yapmayan Airlander 10 saatte 160 km/s hıza ulaşıyor. Fakat videodan da göreceğiniz üzere hazırlanış, kalkış ve hızlanış süresi biraz uzun olabiliyor. Ayrıca Airlander 10 hiçbir piste ihtiyaç duymadan su dahil her türlü yere iniş sağlayabiliyor.

airlander-10
Amerika Birleşik Devleti askeri ordusu için geliştirilen Airlander 10, ilerleyen zamanlarda ABD hükümetinin desteğinin çekilmesi sonucunda geliştirici firma olan Hybird Air Vehicles‘a bırakılacak. Şuanda ABD’de kargo ve asker sevkiyatında kullanılacağı belirtiliyor. Lafı daha fazla uzatmadan sizleri Airlander 10‘un performansı ile baş başa bırakalım.

 

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler