Cuma, Mart 29, 2024

Dünya’nın en ucuz GTX 1650 ekran kartı: Palit GeForce GTX 1650 KalmX

Paylaş

silkroad gaminggentr

Başlık biraz iddialı gelebilir dostlarım fakat geçerli bir sebebi var. Çünkü Dünya’nın en ucuz GTX 1650 ekran kartı olarak nitelendirilen Palit GTX 1650 KalmX modelinde fan yok. Tamamen pasif soğutma ile çalışan, 0dB ile ön plana çıkan ilginç bir seri olacak. Şimdi aklınızdaki soru şu; “e fan yoksa ısınmayacak mı?”

Fansız GTX 1650 ısınmayacak mı? Isınmıyorsa, diğer fanlı modeller neden?

75W TDP değerine sahip olan Palit GTX 1650 KalmX fiyattan tasarruf edebilmek adına böyle bir girişimde bulunmadı tabii ki. Belki de bulunmuştur kim bilir. Ancak istediklerini alacaklar gibi bilmiyorum. Zira en uygun fiyatlı GTX 1650 ekran kartı olacak.

Hal böyleyken, bu ekran kartının test sonuçlarını merak edebilirsiniz. Zira kart yük altında ısınmıyor ve ısı boruları ile işi görebiliyorsa, ortalık karışır abi. Piyasada çift fanlı bazı ekran kartları bile üzerinde sucuk pişirecek hale geliyor. Peki sorun nerede?

Aslında ortada sorun yok. Palit GTX 1650 KalmX ekran kartı fanlı modellere göre haliyle biraz daha sıcak olacaktır. İçerisinde yer alan kalın bakır ısı boruları üzerine fan dahil edildiğinde nikel kaplamaların arasındaki boşluklara iyi sızarak hava ile güzel sirkülasyona sahip olabilir. Ürün ofisimize ulaştığında neden test etmeyelim fanlı bir şekilde değil mi?

palit gtx 1650 kalmx ozellikler

palit gtx 1650 kalmx 003

Güç girişi gerekmiyor

Ekran kartı anakarta hiç bir güç girişi gerekmeden direkt takılarak kullanılabiliyor. Zaten 75W TDP sahip olduğu için, az yakar çok kaçar hesabı. Kart eski nesile kıyasla (GTX 1050) %70’e varan daha hızlı oyun performansı vaat ediyor. (Bu tüm GTX 1650’ler için geçerli.)

Kartın şuanda yurt dışı satış fiyatı 119 dolar olarak nitelendiriliyor. Diğer fanlı GTX 1650 serileri piyasaya 149 dolar gibi fiyat bandından çıkış yapmıştı. Aradaki 30 dolar gibi ciddi rakam neler doğuracak zamanla göreceğiz.

palit gtx 1650 kalmx 006

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

10 YORUMLAR

    • 720 TL civarı fiyatı var vergilerle 1000 TL olursa performansında güzel olursa iş yapabilir bekleyip görelim bakarsın bı kaç ay sonra kapış kapış almaya çalışırız bizde 😀

  1. Performansı diğerleri ile eşdeğer veya baya yakın olursa görüntüsü hiç önemli değil bence alınır fiyatta ucuz olur da tadından yenmez

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler