Cumartesi, Nisan 20, 2024

Dünyanın İlk E-ATX Fansız Kasası NSG S0

Paylaş

silkroad gaminggentr

Başlıkta görüp yok artık fansız kasa mı olur? Deyip geldiniz evet oluyor pompa yok, fan yok, su yok, ses yok. Calyos tarafından geliştirilen fansız kasa aslına bakarsanız Calyos için zor bir iş değil.

Fransız asıllı şirket bundan önce Raylı sistemler ve enerji sistemleri alanında birçok elektrik ve elektronik aleti fansız bir şekilde soğutma hizmetleri mevcuttu. Bunun yanında hava, su ve iletim gibi bir çok yol ile elektronik devre elemanlarını soğutmayı başardı.

Kickstarter da Büyük başarı

Başlangıç  hedefi 150.000 € olan firma bir çok bilgisayar firması tarafından desteklendikten ve beğenildikten sonra 256.000 € toplayan iş istasyonu ve bir çok bilgisayarın uzun saatler açık kaldığında en büyük sorunu ısı ve yüksek güç tüketimi. Calyos tarafından geliştirilen NSG S0 bu 2 sorunu da kolayca çözebiliyor.

İçerisinde sıvı soğutma veya hava soğutma olmadığı için güç tüketimi haliyle düşüyor. Soğutma ya gelirsek NSG S0 sıvı soğutmalar, üst sınıf hava soğutmalar ve AIO soğutmalardan daha yüksek performans ta soğutma sağlıyor. Üstelik bunu hiçbir fanı olmadan yapıyor. Daha iyi bir soğutma isterseniz alt raylarına 5 adet ( 2 ön, 3 yan) fan ekleyerek soğutma performansınızı arttırabilirsiniz.

                                                             nsg so performans

Yenilikçi Tasarım ve Kolay Temizlik

NSG S0 alttaki fan yuvalarına fan yerine HDD, SSD takma imkanı sunuyor isterseniz buralara fan da takabilirsiniz ama buna pek ihtiyaç duymazsınız. NSG S0 toz filtresi, radyatör gibi toz tutan şeyler barındırmadığı için kolayca temizleniyor, zor kirleniyor. 

NSG S0 Nasıl Çalışıyor ?

NSG S0 temel olarak ısı iletimi ile çalışıyor, aşağıdaki görselde gördüğünüz işlemciye temas eden yüzey ısınıyor ısınan yüzeye sürekli devir daim eden sistemin içerisindeki sıvı devir daim ederek sistemi sessiz ve stabil bir şekilde soğutuyor.

                                                          1d475b3d9809d7761c71cad295e316e8 original

Kasayı modifiye etmek kolay mı ?

Kasa metal olduğu için ve tüm parçalar rahatça çıkartılabildiği için çıkart boya modifiye et tak kullan. Aşağıda bir kaç modlama örneği bulunuyor.

Unicorn TF edition

Kasayı nasıl satın alabiliriz? 

Kasa henüz satışta değil Kickstarter üzerinden halen daha destek toplamakta, bu ve benzeri yenilikçi tasarımların yenilikçi soğutma çözümlerinin olması gerçekten bizi mutlu eddiyor. Özellikle yeni çıkan işlemcilerin o kadar fazla ısımadığını da göz önünde bulundurursak heyecanlanmamak elde değil. 

Fanless NSG S0 Calyos Watermod back Fanless NSG S0 Calyos Watermod face Fanless NSG S0 Calyos Watermod side 2 

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

6 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler