Cumartesi, Temmuz 27, 2024

E3 Bir Daha Yapılmayacak

Paylaş

silkroad gaminggentr

E3, bir daha gerçekleşmeyecek. Oyun dünyasındaki gelişmeleri, oyunları ve yeni teknolojilerin duyurulduğu E3‘ün bir daha gerçekleşmeyeceği duyuruldu. Oyun etkinliklerinde de firmaların ilk tercihlerinden birisi olan E3, bir daha gerçekleşmeyecek.

e3 2

Etkinlik, geçtiğimiz yıllarda da birçok kez iptal olmuştu. E3‘ün ilk defa iptal edildiği takvimler 2020 yılını gösteriyordu. Bu yılda Dünyada etkisini gösteren pandemi durumundan dolayı etkinliğin, iptal olduğu açıklanmıştı. Sonraki sene ise etkinlik geçen seneki ile aynı durumdan dolayı dijital olarak gerçekleşmişti.

Ardından 2022 yılında da etkinliğin iptal edildiği duyuruldu. Burada gösterilen sebep ise hibrit endüstri etkinlikleri için yenilenmiş vitrin adlı bir projeye yoğunlaşılması olmuştu. Son olarak da bu sene ise etkinliğe beklenen ilgi gösterilmediğinden iptal kararı alındı. Ardı ardına gelen ertelemelerden sonra işler değişti. Bu kez E3‘ün tamamen iptal olduğu açıklandı.

E3, Bir Daha Gerçekleşmeyecek

Eğlence Yazılımları Birliği (ESA), E3‘ün tamamen iptal olduğunu resmen açıkladı. Etkinliğin iptal olma nedeni olarak yeni rakiplerin sektöre girmesi, ortak şirketlerin etkinlikten çekilmesi gibi nedenler gösterildi.

Resmi açıklamada: “ABD ve küresel video oyunu endüstrisi için merkezi bir vitrin görevi gören bir etkinliğe yirmi yılı aşkın süre ev sahipliği yaptıktan sonra, Eğlence Yazılımları Birliği (ESA), E3‘ü sonlandırmaya kara verdi.” şeklinde oldu.

e3 3

Geçtiğimiz aylarda E3 2023’ün, Los Angeles Konferans Merkezinde yapılmayacağı haberleri çıkmıştı. Bu haberlerin ardından ise etkinliğin iptal bile olabileceği söylentileri çıkmıştı.  Nitekim şu anda geldiğimiz durumda da bu haberler doğru çıktı ve E3 iptal oldu.

Bu karar ile birlikte bir devir sona erdi ve şimdiki oyun etkinliklerinin öncüsü olan E3 yerini başka etkinliklere bıraktı. Biz ise E3‘ü heyecanlı duyurularla ve büyük firmaların oyun tanıtımlarıyla, hatırlamaya devam edeceğiz.

Çağrı Yavan
Çağrı Yavan
Merhaba, ben Çağrı Yavan. Teknoloji ve oyun dünyasına meraklı bir yazarım. PC Hocası'nda, oyunlar ve teknoloji ile ilgili haberleri takip ediyor, okuyuculara bu alandaki yenilikleri aktarmak için çalışıyorum. Oyunları ve teknolojiyi sevmek, takip etmek ve paylaşmak benim için bir tutku.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler