Pazar, Eylül 8, 2024

Yeni Indiana Jones Oyunu Xbox’a Özel Olacak

Paylaş

Yeni Indiana Jones oyunu, Xbox‘a özel olacak. Sinema sektöründeki aksiyon ve macera filmlerinin öncüsü olan Indiana Jones için yeni bir oyunun yapıldığı 2021 yılında açıklanmıştı. Serinin yeni oyununu geliştiren firma ise Bethesda olmuştu. Şirket, oyunu kısa bir fragman ile duyurup bir açıklama yapmıştı.

indiana jones 3 - PC Hocası

 

Açıklamalarında ise oyunu Bethesda’ya bağlı olan Machine Games’in geliştirdiğini ve oyunun Todd Howard’un gözetiminde olup LucasFilm Games işbirliği ile geliştirdiklerini açıklamıştı. Oyunun duyurusundan bir sene sonra ise Bethesdayı, Microsoft satın aldı. Bu gelişmeyle beraber de oyuncular, oyunun Xbox’a özel olup olmayacağını merak etmeye başlamıştı.

Microsoft’un Activision/Blizzard, satın alımında da şirketin diğer oyunları ile ilgili bilgiler de ortaya çıktı. Bu sayede yeni Indiana Jones oyunun durumu ise kesin bir şekilde belli oldu.

Indiana Jones, Xbox’a Özel Bir Oyun mu Olacak ?

Bethesda’yı, elinde bulunduran Zenimax Studios, Disney Studios’tan Indiana Jones için bir lisans almıştı. Şirket, bu lisansı Indiana Jones oyununu yapmak için almıştı. Bu lisansı alırken de Disney ile çok platformlu bir oyunun IP’sini lisanslamak için bir anlaşma yapmıştı.

BENZER:  Epic Games Hacklendi! Hangi Veriler Sızdı?

Ancak Microsoft’un, Zenimax’i satın almasıyla beraber bu lisans durumu da karmaşık bir hal aldı. Microsoft, oyunu Xbox‘a çıkarmak istiyordu. Durum böyle olunca da Microsoft’un, lisans için Disney’den tekrardan bir izin alması gerekiyordu. Sonrasında ise Microsoft, Disney ile tekrar oyunun lisansı için masaya oturmuştu.

indiana jones 3 - PC Hocası

Şirket, oyunun Playstation 5’e çıkmamasını ve oyunun sadece PC ve Xbox konsollarına çıkması ayrıca ilk günden Game Pass’e gelmesi için izin istemişti. Bunun sonucunda ise Disney, Microsoft’un şartlarını kabul etti. Disney’in bu kararındaki en büyük etken ise Game Pass olmuş.

Disney’in oyun başkanı Sean Shoptaw ise konu hakkında : “Oyunun hala geniş bir kitleye ulaşacağını hissettik. O zamanlar oyun için finansal ve stratejik olarak bunun mantıklı olduğunu hissettik.” bu açıklamayı yaptı. Bu karar ile birlikte oyunun sadece PC ve Xbox konsollara çıkacağı kesinleşti. Ayrıca oyun ilk günden Game Pass’e de gelecek.

silkroadgaminggentr
Çağrı Yavan
Çağrı Yavan
Merhaba, ben Çağrı Yavan. Teknoloji ve oyun dünyasına meraklı bir yazarım. PC Hocası'nda, oyunlar ve teknoloji ile ilgili haberleri takip ediyor, okuyuculara bu alandaki yenilikleri aktarmak için çalışıyorum. Oyunları ve teknolojiyi sevmek, takip etmek ve paylaşmak benim için bir tutku.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Popüler Haberler

Nasıl Yapılır?

Diğer Haberler