Cuma, Nisan 26, 2024

eFootball için Haberler Pek İyi Değil

Paylaş

silkroad gaminggentr

PES serisi artık yerini eFootball serisine bıraktı. Konami bunun ilk duyurusunu yaptığı zaman yeni oyundan çok umutlu konuşmuştu. Yeni bir dönemin başlayacağı ve serinin yeni adıyla beraber bambaşka bir kadere doğru ilerleyeceği söylendi.

Açıkçası bu adımı yapımın, FIFA serisine karşı yeniden üstünlük sağlamak adına attığını düşünüyorum. Çünkü yeni oyunun tamamen ücretsiz olacağı da açıklanmıştı. Fakat yeni açıklamalar gösteriyor ki söz konusu yapımın daha uzun bir yolu var.

Kaçırmayın: FIFA 22 Hızlı oyuncular Listesi 

eFootball İlk Çıkışında Birçok Özelliğinden Yoksun Olacak

Yapılan yeni açıklamalara göre oyun çıkış yaptığı ilk zaman, yani 30 Eylül tarihinde birçok eksikle beraber gelecek. Bir kere oyunda 9 takım yer alacak.

  • FC Barcelona
  • FC Bayern München
  • Juventus
  • Arsenal
  • Manchester United
  • Sao Paulo
  • Flamengo
  • River Plate
  • Corinthians

Takımlarını göreceğiz. Diğer takımların ise oyuna sonradan eklenmesi durumu söz konusu olacak. Ama ne zaman ekleneceği konusunda kesin bir tarih verilmiyor. Onu da belirtmiş olalım.

Diğer bir önemli eksik ise platform kayıt desteği. Diyelim ki oyunu bilgisayar üzerinde oynuyorsunuz. Sonra mobil sürümden devam etmek istediniz. İşte ilk etapta çapraz platform kayıt desteği olmadığı için aynı oyuna devam etmek mümkün olmayacak. Çapraz ilerleme desteği ve çapraz kayıt desteğinin de ne zaman geleceği belli değil.

eFootball

Son eksik ise çapraz platformda oynama konusunda. Şu an için platformlar arası oynamada da bir gecikme durumu var. Mesela Xbox konsolunuz varsa, gidip PlayStation konsolu olan biriyle maç yapamayacaksınız.

Çapraz platform desteği ve diğer birçok konuda eFootball geliştirilmeye devam edecek. Bana soracak olursanız bu yeni oluşumun FIFA’nın önüne geçmesi için çok zamana ihtiyacı olacak. Ücretsiz olması tabii ki bir avantaj ama tek başına yeterli değil. Oyunun da iyi olması gerekiyor.

https://youtu.be/Jzd7OpCHCi0

Anlaşılan yeni yapıma biraz zaman vermemiz gerekecek. Başlangıca değil de sona bakalım. Bir süre sonra oyunun ne noktaya geldiğini değerlendiririz.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler