Cumartesi, Nisan 20, 2024

Ekran Kartı Fiyatları Düştükçe Düşüyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Ekran kartlarındaki stok sorunları bir bir çözülmeye başladı gibi gözüküyor. Zira Mart ayından beridir ekran kartı fiyatlarında düşüş devam ediyor. Fiyatlar konusunda yılın ilk ayından bu yana karşılaştırmaları yayınlamaya devam eden 3DCenter, hazırladığı son çizelgede artık fiyatların MSRP fiyatlarının ciddi derecede altına düşmeye başladığını gösteriyor.

Dilerseniz önce fiyatlardaki güncel durumu değerlendirelim ve sonrasında da kısa bir yorum yapalım.

Ekran Kartı Fiyatlarında Son Durum Ne?

3DCenter tarafından hazırlanan çizelgeyi değerlendirdiğimiz zaman şunu görüyoruz ki hem Nvidia cephesinde hem de AMD cephesinde fiyatlar net şekilde MSRP fiyatlarının altına inmiş durumda.

Nvidia RTX 30 serisi için fiyatlar MSRP’nin %9 altında seyrediyor. Aynı durum daha etkili bir şekilde AMD ekran kartları için de geçerli.

AMD RX 6000 serisi ekran kartları ise MSRP’nin %14 altında devam ediyor. 31 Temmuz itibariyle açıklanan bu son veriler, oyuncular için sevindirici veriler.

Ekran Kartı Fiyatları

Özellikle madenciliğin eski öneminin kalmaması bu durum üzerinde bir hayli etkili oldu diyebiliriz. Bir yandan yavaş yavaş stok sorunları da çözülüyor. Haliyle fiyatların düşmeye devam etmesi bekleniyor.

Ama dönelim ülkemize. Evet ülkemizde de fiyatlar düşüyor ama aynı oranda değil. Ne yazık ki burada devreye kur etkisi giriyor. Döviz kuru yüksek oldukça, ekran kartı gibi bir ürünün fiyatının çok fazla düşmesi beklenemez. Zamanla fiyatlar nasıl değişecek göreceğiz.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler