Salı, Ekim 22, 2024

Elektrikli Dacia Spring Türkiye’de! En Ucuzu mu Oldu?

Tamamen elektrikli Dacia Spring, dünyanın en ucuz elektrikli otomobili olmaya aday bir seri olarak tanıtılmıştı. İlk kez Avrupa pazarında yerini aldığı zamanda ilgi odağı olan araç, sonunda ülkemizde de satışa çıktı. Yeni seri satışa çıktı ama beklentileri karşıladı mı? İşte asıl soru bu. Zira serinin en uygun fiyatlı elektrikli araç olarak anıldığını biliyoruz.

Teknik özellikler ve diğer detaylardan söz edelim ve yeni seri beklentileri ne kadar karşılamış bir bakalım.

Dacia Spring Türkiye Fiyatı ve Özellikleri

Elektrikli araçlar arasında fiyat performans serisi olarak gösterebileceğimiz model, Electric 65 motoruyla beraber geliyor. 65 beygir gücünde olan motorun 113 Nm tork değerine sahip olduğunu da ekleyelim.

Aracın 100 km hızlanma süresi ise 13,7 saniye seviyesinde. Aracın maksimum hızının da 125 km olduğunu belirtelim. Baktığımız zaman teknik veriler açısından çok da tatmin edici bir araçla karşı karşıya olmadığımızı belirtmek gerekiyor.

BENZER:  Chery Tiggo 4 Pro Ne Zaman Gelecek? Fiyatı Ne Olacak?

Gelelim pil tüketimi ve menzil konusuna. Giriş seviyesi bir motora sahip olan seride 26,8 kWsa kapasitesinde batarya yer almakta. Bataryanın maksimum menzil kapasitesi ise 220 km seviyelerinde.

elektrikli Dacia Spring 3 - PC Hocası elektrikli Dacia Spring 4 - PC Hocası elektrikli Dacia Spring 5 - PC Hocası elektrikli Dacia Spring 6 - PC Hocası

Çok tatmin edici özellikleri olmadığını gördüğümüz elektrikli Dacia Spring için teknolojilere de bir göz atalım. Aracın iç kısmında 7 inçlik MediaNav navigasyon sistemi, 3,5 inçlik TFT gösterge paneli, elektrik destekli direksiyon gibi dikkat çekici teknolojiler var.

Bunun dışında ESP, LED gündüz farları, lastik basınç uyarısı, geri görüş kamerası ve arka park sensörleri gibi teknolojiler de var.

Tüm bu özelliklerle beraber serinin Türkiye fiyatı ise 875.000 TL olarak açıklandı. Elektrikli Dacia Spring bu fiyata tercih edilir mi büyük bir soru işareti olarak kalıyor. Sizin de araç için yorumlarınızı bekleriz.

silkroadgaminggentr

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Benzer Haberler

Nasıl Yapılır?

Diğer Haberler