Perşembe, Nisan 25, 2024

Elektrikli Motora Sahip Olan Yerli Üretim Tragger Hizmet Aracı Tanıtıldı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Ülkemizde yerli üretim furyası başladıktan sonra seri olarak pek çok alanda gelişimler devam ediyor. Şimdi ise Bursa’da üretilen ve sadece bir kaç parçası yurt dışından getirilen Tragger isimli hizmet aracı, CDM Mobil tarafından düzenlenen basın toplantısı ile tanıtıldı. Araç aynı zamanda bugün İstanbul Airshow 2018‘de ziyaretçilere gösterilmeye başlandı.

Tragger ismi verilen hizmet aracı ilk bakışta size golf arabası hissiyatını verebilir. Aynı zamanda tek şarj ile 6 saat boyunca çalışabilen ve saatte 25 km hıza çıkabilen bu şirin araç, tasarımı ile de oldukça başarılı bir yapıya sahip durumda.

7.4 kW Elektrikli Motor ile 6 Saat

Açıkçası aracı ilk gördüğümde 6 saatlik bir hizmet süresinin olabileceğine pek ihtimal vermemiştim. Zira içerisinde bulunan elektrikli motorun yapısı gereği küçük olacağı hissiyatını bende uyandırmıştı. Fakat Tragger 6 saat boyunca kesintisiz bir şekilde hizmet vererek, 20 dakika içerisinde tekrardan şarj oluyor ve yine kaldığı yerden devam edebiliyor.

tragger milli uretim araba 004

Aynı zamanda süreyi uzatabilmek adına diğer batarya değişim hizmetleri de devreye girecek olursa, kesintisiz hizmet süresi 18 saate kadar çıkabilir. 700 kilogram yük taşıma kapasitesi ile üretilen araç, 2 tona kadar da yük çekebiliyor.

Sizce de tasarımı oldukça modern durmuyor mu?

%85’i Yerli Ne Demek?

Ülkemizdeki “yerli üretim” mantelitesi ne yazık ki biraz eksik ve yanlış çalışıyor. Devlet yerli üretim bir araç tanıttığında hemen “e bunun vidaları yurt dışından gelmiş, nasıl yerli bu?” gibi pek çok kafadan sesler çıkabiliyor. O yüzden bu başlığı açarak konuyu biraz açıklamak istedim.

Tragger isimli elektrikli hizmet aracının bazı bir kaç parçası yurt dışından getirilip, burada üreten belli yerler olmadığı için bu şekilde bir çözüm üretilmiş durumda. Eğer piyasada da araç yer edinecek olursa, yurt dışından gelen bu parçaların Türkiye’de üretilme gibi bir imkanı da olacak.

tragger milli uretim araba 002

Tasarım % 100 Milli

Aracın tasarımının oldukça modern olduğunu az önce yukarıda sizlere bahsetmiştim. Ülkemizde zaten mükemmel şekilde çizim yapabilen ve bunları dökebilen o kadar çok yetenekli kalemler var ki, yavaş yavaş bunların meyvelerini de almaya başlıyoruz. Tragger isimli bu aracın da tasarımı yine Türk Mühendisler tarafından çizildi ve uygulamaya alındı.

tragger milli uretim araba 006

Araç Seri Üretime Alındı

Tragger‘ın kullanım alanlarını az çok tahmin ediyor olabilirsiniz ama ben yine de ekleyeyim. Bu araç ilk etapta Havaalanları, fabrika içleri ve fabrika araları, limanlar, yük ve insan taşımaya yönelik tüm bölümlerde kullanılabilecek. Zaten elektrikli bir araçtan bahsettiğimiz için, yakıt derdi olmadan hızlıca şarj olup 6 saat gibi bir süre de aktif kullanılabilecek.

Sonuç olarak yine bir milli gelişimi sizlere gururla duyurmaktan memnuniyet duydum. Bu tür haberlerin devamının gelmesi dileğiyle diyelim.

Fiyat konusunda ise henüz net bir bilgi bulunmuyor.

tragger milli uretim araba 005

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler