Perşembe, Nisan 18, 2024

Porsche Artık Dizel Motorlu Araç Üretmeyecek

Paylaş

silkroad gaminggentr

Alman otomobil devi Porsche açıklamasında günümüz de halen yakıt fiyatının ve tasarrufun önemi olduğunu belirtti. Giderek artan oranda elektrikli ve hibrit araçlara yöneleceklerini belirtti. Porsche geçtiğimiz , dizel versiyonunu olmayan 2019 Cayenne SUV modelini piyasaya sürmüştü. 2019 yılından itibaren benzinli, elektrikli ve hibrit araçlara yöneleceğini açıklayarak dizel araç üretimini durduracağını belirtti.

porshe diesel

Porsche Volkswagen ile aynı şirket grubun da olduğundan dizel araç konusun da geçen yıl yaşanan emisyon krizini de hatırlatarak 1 milyar euro (yaklaşık 7.5 milyar lira) ceza ödemişti. Şirket, 2015 yılından bu yana ABD pazarında dizel araç satışı yapamadı ayrıca on beş yıl boyunca üretilen  Cayenne SUV’lerini emisyon testlerinden geçmelerine yarayan cihazlar yüzünden 22,000 aracını geri çağırmak zorunda kalmıştı. Porsche   Bu duyuru ile  dizel araç üretimini durduran ilk Alman otomobil markası olacak.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler