Cumartesi, Nisan 20, 2024

Elektrikli otomobil NIO EP9 Dünyanın en hızlısı seçildi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Çin’in üst düzey otomobil üreticiliğine soyunan NextEv, yeni geliştirmiş olduğu elektrikli otomobili ile hız rekoru kırdı. Nio EP9 adı verilen araç 312 km/s ile elektrikli otomobil klasmanında en iyisi oldu.

Hız rekorunun videosu paylaşıldı

Çinli üreticiler son zamanlarda dünya geneline çok fazla ihracatta bulunmaya başladılar. Biz her ne kadar onları “ucuz işçilik” ve “çin malı” tabirleri ile tanısak da, artık kalite anlamında çıtayı çoktan aştılar. Bunun örneklerini DJI ve iPhone firmalarından çokça gördük.

Aslında NextEv firması bize yabancı gelebilir. Fakat Çin’de oldukça popüler ve iddialı üretimleri üstlenmiş durumdalar. Geçen hafta Londra’da düzenlenen etkinlikte tanıtılan NIO EP9 sahneye “dünyanın en hızlı elektrikli otomobili” sıfatı ile çıktı. Haliyle beklentileri direkt üste çeken otomobil, dört çekişli 1360 beygirlik motoru ile görenleri kendine hayran bıraktı.

the-nextev-nio-ep9-hiz-testi
Araç performans tarafında 0 km’den 100 km’ye sadece 2.7 saniyede çıkabiliyor. Açıkçası o beygiri gördükten sonra “bana da taksalar ben de çıkarım” havasına girdim. EP9‘un takometresinde ise tam 312 km/s ibre bulunuyor. Etkinlik kapsamında Nürburgring‘de test edilen aracın videosu da gösterildi. Şimdi dilerseniz bu psikopat araca bu ünvanı veren video ile sizleri baş başa bırakalım.

 

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler