Pazar, Eylül 8, 2024

Elektrikli Otomobiller için Ek Vergi Geldi!

Paylaş

Togg için geri sayım başladı. Ay sonuna doğru ilk araçların satışlarının başlaması bekleniyor. Araç henüz satışa çıkmadan elektrikli otomobiller için de yeni düzenlemeler gelmeye başladı. Son düzenleme elektrikli otomobiller için ek vergi getirdi.

Neyse ki düzenleme tüm elektrikli araçlar için geçerli değil. Çin’den gelecek olan araçlar için düzenlemenin geçerli olduğunu göreceğiz. Bu da Çinli elektrikli araçların uygun fiyattan satışa çıkmasını engelleyecek.

Elektrikli Otomobiller için Ek Vergi Kararının Detayı

Elde edilen bilgiye göre Çin’den gelecek elektrikli otomobillere ek %40 ilave gümrük vergisi uygulandığını göreceğiz. Yani bu da demek oluyor ki Çin’den gelen elektrikli araçlara ek %40 vergi eklenmiş olacak.

Karar muhtemelen Çin’de üretilen elektrikli araçlar için de geçerli olacak. Bu da demek oluyor ki o bölgeden gelen araçların fiyatları daha da artmış olacak.

BENZER:  2024 Renault Captur Tanıtıldı! Özellikler Neler?

elektrikli otomobiller için ek vergi

Elektrikli Otomobiller için ÖTV Matrah Güncellemesi

Bunun dışında elektrikli otomobiller için bir ÖTV matrah güncellemesi de yapıldı. Buna göre elektrikli otomobillerde ÖTV matrahı;

  • Motor gücü 160 Kw’yı geçmeyenlerde 700.000 TL’den 1.250.000 TL seviyesine
  • Motor gücü 160 Kw’yı geçenlerde ise 750.000 TL’den 1.350.000 TL seviyesine yükseltilmiş durumda.

elektrikli otomobiller için ek vergi

Elektrikli Otomobiller için ek vergi düzenlemesi ve yeni ÖTV matrah düzenlemesinin otomobil pazarında etkileri ne olacak göreceğiz. Şimdilik Çin’den gelen elektrikli araçların fiyatı artacak demek doğru olur.

silkroadgaminggentr
Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Popüler Haberler

Nasıl Yapılır?

Diğer Haberler