Pazartesi, Eylül 9, 2024

Elon Musk’ın Yeni Alev Silahı Yok Satıyor

Paylaş

Elon Musk yine yerinde durmadığı gibi, elinde olan çözümleri fırsata çevirmek için sürekli bir şeyler kovalıyor. Aşağıdaki görmüş olduğunuz cihaz da onlardan bir tanesi. Boring Company adı altında geliştirilen yeni alev silahı şimdiden ABD’de yok satmayı başardı. Üstelik cihazın satış fiyatı da indirimli olmamasına rağmen yok satıyor. Peki bu cihazın marifetleri neler? yakından bir göz atalım hocalar;

“Zombi Savar”

Elon Musk yeni alev silahını tanıtırken aynı zamanda zombilerin de üstesinden kolayca gelebildiğini belirtti. Her ne kadar şaka ile karışık espriler ile takipçilerine duyurmuş olsa da, güzel bir satış stratejisi izliyor yine. Üstelik zombileri öldürmek için bu alev makinesini kullanırsanız ve zombiler ölmez ise para iadesi yapacaklarını da yine esprili bir dil ile belirttiler. Burada zombiler olarak kimi kast ediyor olabilir? Orası da ayrı soru işareti.

Alev makinesini ateşlediğinizde 3 metreye kadar rahatlıkla uzanabiliyor. Firma isteseydi 23 metreye kadar uzanabilecek bir model üretebilirdi. Ancak Amerika Birleşik Devletleri politikalarına göre 3 metreyi geçmemesi gerekiyor. Gerekli izinler bu konuda alınamadığı için sadece 3 metre ile sınırlandırılmış. Zaten silahın içinden koca bir alev fırtınası çıkacak olsaydı, ortalık gerçekten karışır ve kötü niyetli insanlar tarafından çok tercih edilirdi.

Şuanda cihaz ABD’de 500 dolardan satıldığı gibi, vergiler ve nakliye ücretleri dahil Boring Company web sitesi üzerinde satışta. Web sitesinde ürünü satın almadan önce ‘kullanım koşulları ve zorunlu şartlar’ adı altında önemli bir detay bulunuyor. Kullanıcı bu ürünü satın almadan önce şartlar kısmını zorunlu olarak okumak durumunda. Çünkü Elon Musk bu silahtan kaynaklanabilecek herhangi zararın altından çıkmak istemiyor. Kim isterdi ki?

BENZER:  NVIDIA, Bu Kez Google'ı Geride Bıraktı!

YouTube video

Eğlence Amaçlı mı?

Alev makinesi şuanda Elon Musk‘ın elinde bir oyuncak gibi duruyor ve çok eğlendiği görülüyor. Fakat işin ucunda alev olduğunu bir kez daha hatırlatmakta fayda var. Silahı ateşleyip ucundan alev çıkması insanları ne türde bir kafa ile eğlendirebilir düşünüyoruz açıkçası. Firma ürünün pazarlamasını yaparken de kızların elinde adeta baloncuk fırlatan bir tabanca edasında pazarlandığını görebilmek mümkün.

Cihaz şuanda ABD’nin her yerinde yasal olarak satın alınabilirken, sadece California ve Maryland’de kısıtlandığı görülüyor. Suç oranlarının çok yüksek olduğu bu iki şehirde satılmasa bile, dışarıdan temin edilir kullanabileceklerini de hatırlatmakta fayda var. Göster ama elletme politikası yine burada Elon Musk tarafından kullanılmış.

Açıkçası alev makinesi ile insanlar bu kadar eğlenirken ve üretici firma yok satarken, insanlar neyi düşünüyor gerçekten merak ediyorum. Üstelik ürünün fiyatı da tam 500 dolar. Türk Lirasına çevirdiğimizde ise vergiler dahil 2300 TL civarına tekabül edecek. Hayırlı olsun ne diyelim..

elon musk alev makinesi 002 - PC Hocası

elon musk alev makinesi - PC Hocası

silkroadgaminggentr
Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Popüler Haberler

Nasıl Yapılır?

Diğer Haberler