Cuma, Nisan 26, 2024

Google Clips’in Satışına Başlanıldı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Google tarafından sunulan ilk yapay zeka destekli bağımsız kamera olan Google Clips, bildirilmeksizin satılmaya başlandı. Üzerinde objektifin, hatta sensörün bile bulunmadığı kamera hakkında detaylar haberimizde…

Google Clips nasıl kullanılır, ne işe yarar?

Normal kameralardan bağımsız olarak Clips, yapay zeka destekli olması, boyutu ve kullanım amacı ile öne çıkıyor. Kameranın kullanım amacı ise sağda solda istediğiniz gibi selfie veya manzara fotoğrafı çekmek değil. Bu kamera yukarıda da bahsettiğimiz gibi yapay zeka destekli.

Yapay zeka bu kamerada sizin veya evcil hayvanınızın hareketlerinizi takip etmek için kullanılıyor. Bu veriler ise kameranın belleğinde kalmaktan ziyade, sürekli kullanılıyor ve güzel anılarınızı farkedip kayıt altına alıyor. 

İlginç bir fikir olduğu aşikar. Yenilikçi bir anlayışa sahip olmakla kalmıyor, bazen bizim yapamadığımız ve ileride vah tüh ettiğimiz anılarımızı fotoğraflıyor, gerektiğinde kayda alıyor.

google clips teknik ozellikleri

130 derecelik bir görüş açısına sahip olan kameranın pixel değeri ise 12 MP. Tek şarjda aralıksız üç saate kadar dayanabilmesi de güzel bir eklenti (hele ki resimlerdeki boyutuna bakacak olursak). 16 GB dahili hafızaya sahip cihazın SD kart desteği yok.

iOS ve Android cihazların ikisini de destekliyor ve yapay zekanın beraberinde getirdiği makinik öğrenim desteğine sahip. Yani bu cihaz sizi hareketlerinizden tanıyacak ve ona göre çalışacak.

Şu an Google Store‘da satışta olan Google Clips‘e $249 bir fiyat çekilmiş. Henüz cihazın seri üretimi yeni başladığından, şimdi sipariş verirseniz Mart başında cihazınız eline geçecektir. Gerçi bundan Türkiye’ye de bekleyenler için kötü haber. Haberi bahsetmemiz gerekir mi bilmem, zira Google Store, Türkiye’ye açık değil. Siz bu cihaz hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi yorumlarda belirtebilirsiniz.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler