Perşembe, Mart 28, 2024

En Hızlı Mobil İşlemciler için Yeni Liste Ortaya Çıktı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Mobil işlemci pazarı, hiç olmadığı kadar hız kazanmış durumda. Akıllı telefonlara sınıf atlatan yeni mobil işlemcilerle karşı karşıya kalıyoruz. Bu konuda özellikle Apple, belli bir eşiği aşmış gözüküyor. En hızlı mobil işlemciler için yayınlanan yeni liste de Apple’ın sektördeki liderliğini ortaya koydu.

Çinli Geekwan tarafından yayınlanan listeye göre, mobil işlemci pazarında durum ne? Apple ne kadar öne çıkmış? Hepsine bakalım.

Geekwan Listesine Göre En Hızlı Mobil İşlemciler Hangileri?

Açıkçası yayınlanan bu listeye göre sonuçlar beni ciddi anlamda şaşırttı. Apple’ın mobil işlemciler konusunda önde olduğunu tahmin edebiliyoruz ama bu listeye göre firma rakiplerine toz yutturmuş.

Listeye dönüp sıralamaya baktığımız zaman birinci sırayı iPad içerisinde de yer alan Apple M1 işlemci almış. 295.4 skoruyla listenin zirvesinde yer alan modeli yine Apple’ın işlemcileri takip ediyor.

En hızlı mobil işlemciler

Listeye göre sonuçları birazdan sıralayacağım ama burada en hızlı mobil işlemciler için beni şaşırtan Snapdragon 8 Gen 1 oldu. İlk 10 içerisinde yer alan model, her ne kadar Apple A14 serisini geçse de diğer Apple işlemcilerin gerisinde kalmış.

Ayrıca bir de sürpriz var. Listeye göre MediaTek imzalı olan 9000 mobil işlemci, ilk 10 içerisinde üst sıralarda. Dilerseniz şu sıralamaya bir bakalım.

  1. Apple M1 (iPad içinde) – 295.4 skor
  2. Apple A12Z – 198.5 skor
  3. Apple A15 ( iPhone 13 Pro Max içinde) – 193.7 skor
  4. Apple A12X – 190.1 skor
  5. Apple A15 (iPhone 13 içinde) – 176.0 skor
  6. Apple A14 (iPad içinde) – 168.4 skor
  7. MediaTek 9000 – 153.6 skor
  8. Snapdragon 8 Gen 1 – 153.6 skor
  9. Apple A14 – 148.5 skor
  10. Apple A13 – 129 skor

En hızlı mobil işlemciler

Şeklinde liste ilerliyor. Zaten paylaşılan değerlendirmenin görselini de ekleyeceğiz. Sıralama bu şekilde gözüküyor ama şunu da belirtmek isterim ki mobil işlemci pazarında artık her ürün iddialı. Yukarıda yer alan işlemcilerin her biri, birbirinden değerleri özelliklere sahip.

Performans anlamında zaten akıllı telefonların ve bazı tablet modellerinin ne seviyeye geldiğini görüyorsunuz. Bu yüksek performans değerlerinde en büyük etki, mobil işlemcilerin.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler