Perşembe, Nisan 25, 2024

EVGA GeForce RTX 3090 Ti FTW Ultra Sızdı! Bir Modeli Daha Gördük

Paylaş

silkroad gaminggentr

RTX 3090 Ti sızıntıları tüm hızıyla yayılmaya devam ediyor. Artık referans model sızıntılarına bakmıyoruz bile. Zira son kullanıcı odaklı özel serilerin sızıntıları da gerçekleşmeye başladı. Yakın zamanda MSI 3090 Ti modelinden söz etmiştik. Şimdi ise EVGA GeForce RTX 3090 Ti FTW Ultra modeli için sızıntı gerçekleşti.

Her zaman söylediğim gibi önce sızıntı konusunda uyarımızı ekleyelim. Marka henüz bu kartı resmi olarak duyurmadı. Bu nedenle sızıntıda yer alan özellikler kesin doğru olacak demek mümkün değil. Bu uyarımızı da tekrar tekrar belirttikten sonra yeni kart için sızan bilgilere geçelim.

EVGA GeForce RTX 3090 Ti FTW Ultra Neler Sunacak?

Son sızıntıya göre söz konusu ekran kartı FTW3 modeline göre daha geniş, daha kalın olacak. MSI modeli için de aynı durum geçerli olmuştu. SUPRIM 3090 Ti ekran kartının sızıntısında yeni ekran kartının SUPRIM 3090 modeline göre daha kalın olduğu üzerinde durmuştuk.

Aynı durum EVGA modelinde de karşımıza çıkacak gibi. Buradan anladığım RTX 3090 Ti tüm markalarda daha heybetli bir ekran kartı olarak gelecek. Bu modelde de 3.5 yuvalı bir tasarım kullanılmış. Ne hikmettir ki bu modelde de ekran çıkışlarında herhangi bir değişiklik yapılmamış. 🙂

EVGA GeForce RTX 3090 Ti FTW Ultra

Ek olarak EVGA GeForce RTX 3090 Ti serisinde PCIe Gen5 konektörü için seçim değişecek gibi duruyor. Konektör kart üzerinde değil de kartın arkasında konumlandırılacak gibi. Bu durum kartın görüntüsü olumlu yönde etkiler ve ek bir kablolama avantajı sağlar. Ama daha fazla alan isteyebilir.

Artık bunları kart tanıtıldığı zaman değerlendirmeye alacağız. Şu an görsellerimizi ekleyelim ve sızıntı için haberimize son verelim.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler