Cuma, Nisan 26, 2024

MSI GeForce RTX 3090 Ti SUPRIM X Sızdırıldı! Yeni Dev Geliyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

RTX 3090 Ti modelinin piyasaya çıkmasına sayılı gün kaldı. 29 Mart tarihinde yeni ekran kartının sunulmasını bekliyoruz. MSI GeForce RTX 3090 Ti SUPRIM X modeli de yeni serinin amiral gemisi modellerinden biri olacak.

Üst seviye bir ekran kartı olmasının yanında MSI’ın da kalitesini sunacağını düşündüğüm kart için şu dakikalarda önemli bir sızıntı da gerçekleşmiş durumda.

Yeni ekran kartı, resmen kanlı canlı bir şekilde gözüktü. Tabii ki resmi doğrulama yok ama biz yine de sızıntı üzerinden kartı bir değerlendirelim.

MSI GeForce RTX 3090 Ti SUPRIM X Çok Konuşulacak Gibi

Kartın görsellerine baktığım zaman çok daha geniş bir ekran kartı ile karşı karşıya olacağımızı anlıyorum. Tasarım tam olarak 3.5 yuvalı gözüküyor. Zaten RTX 3090 modeli de geniş bir karttı ama bu model biraz daha heybetli olacak gibi.

Sızdırılan belgede yer alan detaylara baktığım vakit, ağırlık konusunda da bir artış olacağını anlıyorum. Bu model standart 3090 SUPRIM serisine göre de 200 gram daha ağır gözüküyor.

Tasarımda değişiklikler gözleniyor evet ama port kısmında bir değişim göremedim. Görseli ekliyorum. Siz gördüyseniz yorumları bekleriz. 🙂

Karşılaştırma adına Videocardz sitesinde yayınlanan görseli de hemen aşağı ekliyorum. Sağda yer alan kart, mevcut olan SUPRIM X ekran kartı. Solda yer alan kart ise yeni Ti modeli deniyor. Ne kadar kalın değil mi?

MSI GeForce RTX 3090 Ti SUPRIM X
kaynak : videocardz

Peki ya teknik özellikler neler? Tekrar belirteyim ki bu serinin duyurusu yapılması. Sızıntı üzerinden giderek teknik özelliklerden söz edeceğim.

Baktığımız zaman kartın 24 GB belleğe sahip olacağı gözüküyor. Ti lansmanından da bunu zaten biliyoruz. GDDR6x bellek kullanacağı anlaşılan modelin 384 bit bellek arayüzü bulunacak.

CUDA çekirdek sayısı ise 10.752 olarak gözükmekte. Burada temel saat hızı ise 1950 MHz değerinde. Maksimum değer 1965 MHz olarak gözüküyor.

MSI GeForce RTX 3090 Ti SUPRIM X

480W TDP değeri gibi iddialı bir TDP değeri de olduğu gözüken MSI GeForce RTX 3090 Ti SUPRIM X, kesinlikle amiral gemisi olacaktır.

Tüm bu bilgilerin doğrulanması için 3090 Ti modelinin satışa çıkmasını bekliyoruz. MSI resmi duyuru yaptığında kartın sızan özelliklerinin hangisi doğruymuş hangisi değilmiş değerlendiririz.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

4 YORUMLAR

    • Merhaba,

      Küresel olarak stoklar biraz rahatladığı için fiyatlar az da olsa düşmeye başladı. Ama fiyatlar ne yazık ki birçok etkene bağlı. Bu nedenle ne kadar düşer, ülkemizdeki fiyatlara ne kadar yansır bunu bilemiyoruz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler