Perşembe, Nisan 18, 2024

NVIDIA GeForce RTX 3090 Ti Fiyatları Listelenmeye Başladı

Paylaş

silkroad gaminggentr

NVIDIA GeForce RTX 3090 Ti ekran kartı için son günlere yaklaşıyoruz. Bu zamana kadar detayları sır gibi saklanan yeni ekran kartı, ay sonunda tüm özellikleriyle açıklanacak.

Şu an beklenti markanın 29 Mart tarihinde bir tanıtım gerçekleştirmesi yönünde. En çok merak ettiğimiz ise tabii ki yeni ekran kartları için fiyatların ne olacağı. CES 2022 etkinliğinden beridir fiyatlar üzerine konuşuyoruz ama belki de en net bilgiler şu sıralar gelmeye başladı.

Tanıtımın yaklaşması haliyle sızıntıların da artmasına neden oldu. Son sızıntıda gözüken fiyatlar ise ASUS modellerine ait.

NVIDIA GeForce RTX 3090 Ti Fiyatı için Yeni Sızıntı

Söz konusu sızıntıda ASUS’un iki modeli gözüküyor. Bunlardan birisi TUF serisi bir diğeri ise ROG serisi olarak karşımıza çıkmakta. Satış listesine göre iki modelin fiyatları ise şöyle;

  • ROG Strix LC RTX 3090 Ti modeli 5.239 Kanada doları yaklaşık 4.150 ABD doları.
  • TUF Strix RTX 3090 Ti modeli 4.649 Kanada doları yaklaşık 3.670 ABD doları.

GeForce RTX 3090 Ti Fiyatı

Eğer bu fiyatlar doğruysa, o zaman yeni ekran kartlarını unutma zamanı gelmiş demektir. Zira bir karşılaştırma yaptığımız zaman RTX 3090 ROG modelinin 2-3 bin dolar civarında sunulduğunu biliyoruz.

Buradan yola çıkacak olursak söz konusu ekran kartları çok daha pahalı olacak. Bu fiyatların ülkemizde nasıl şekilleneceğini de zamanla göreceğiz. 5 bin dolar ve üzeri olursa, mevcut kur durumu da düşünülecek olursa zaten dediğim gibi yeni ekran kartlarına veda zamanı gelmiş demek olur. 🙂

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler