Salı, Nisan 23, 2024

ASUS TUF Gaming B660-Plus WiFi D4 İncelemesi (Intel i5-12600K ile)

Paylaş

silkroad gaminggentr

Fiyat performans odaklı sistemleri mumla aradığımız günlerdeyiz. Ne yazık ki bileşenlerdeki fiyatlar düşeceğine daha da artış gösteriyor. Özellikle orta segment 12.nesil Intel işlemcilerle, fiyat performans odaklı sistem kurmak neredeyse imkansız hale gelmeye başladı. Fiyatlarda durum belli. Fiyat kısmından daha detaylı söz edeceğiz ama şimdilik fiyatları bir kenara bırakalım ve yeni neslin orta segmentte en gözde ikilisi olmasını beklediğimiz ASUS TUF Gaming B660-Plus WiFi D4 anakart ile Intel i5-12600k ikilisine geçelim.

Eğer durum biraz daha farklı, fiyatlar biraz daha uygun tutulabiliyor olsaydı, ülkemizde çok daha fazla sayıda sistemin başrolü olacağını düşündüğümüz ikili, teknik açıdan gayet yeterli performans veriyor.

İstediniz Bölüme Geçiş için Linkleri Kullanabilirsiniz

  1. TUF Gaming B660-Plus Tasarımı
  2. TUF Gaming B660-Plus Teknik Özellikleri
  3. Intel i5-12600K özellikleri ve fiyat aralığı

Bu yazımızda da kendi sınıflarında performansları gayet başarılı olan iki bileşene ayrı ayrı bakacağız. Önce başrol oyuncusu olan yeni nesil anakartımızdan başlayalım. Özellikleri neler? Eski nesle göre nasıl farklar sunuyor? Tasarım Nasıl?

ASUS TUF Gaming B660-Plus WiFi D4 Tasarım Detayları

Sistem toplarken anakartın tasarımına ne kadar dikkat ediyorsunuz bilmiyoruz. Açıkçası ben anakart tasarımına dikkat edenlerdenim. Bence merkezde yer alan bu bileşen, tasarım noktasında diğer bileşenleri tamamlayıcı olmalı.

ASUS TUF Gaming B660-Plus WiFi D4 tasarım konusunda başarılı mı derseniz net olarak evet derim. Bir önceki nesil B560-Plus modeline göre tasarımda ufak tefek oynamalar yapılmış. Kartın sol kısmında ve yonga seti kısmında TUF logoları kullanılmış.

TUF Gaming B660-Plus WiFi

Daha çok siyah renklerin hakim olduğu anakart, belli noktalardaki turuncu detaylarla beraber güzel bir uyum yakalamış. Yana konumlandırılmış olan “TUF” şeklinde, Auro Sync destekli aydınlatmayı da unutmayalım.

Tasarım Konusunda İşlevsellik

Kesinlikle önem verilmesi gereken bir nokta. Anakartın tasarımı ne kadar işlevsel olursa, sizin de işiniz o kadar kolay olur. TUF Gaming B660-Plus modelinde bunu sağlamak adına birkaç noktaya dikkat edildiğini gördüm.

Mesela özel bir Q-Latch kullanılmış ve bunun sayesinde M.2 SSD’yi yuvasına takıp çıkarmak çok kolay bir hale getirilmiş. Kolay kullanılabilir kilit mekanizmasıyla, M.2 SSD’nizi kolayca yerine sabitlemeniz sağlanmış. Alın size işlevsellik artısı. 🙂

TUF Gaming B660-Plus WiFi

İşlevsellik konusunda takdir ettiğim ikinci nokta ise soğutma bloklarında yer alan vidalamalar oldu. Bu yapı sayesinde M.2 soğutma bloklarını çok kolay bir şekilde çıkarmak mümkün.

Benzer işlevsellik özelliklerini sunan anakartlar da var sunmayanlar da var. Sunmayanların olduğunu da düşünecek olursak, benim için artı noktalar arasında.

Dayanıklılık Durumları

Yine tasarım kısmında ele almak istediğim bir diğer konu ise dayanıklılık olacak. ASUS’un hem TUF serisinde hem de ROG serisinde parça kalitesinin çok iyi olduğunu biliyoruz. Bu ekran kartları için de çeşitli oyuncu ürünleri için de anakartlar için de geçerli.

TUF Gaming B660-Plus WiFi D4 modeli de yine uzun kullanım ömrü üzerine, yüksek parça kalitesiyle hazırlanmış olan anakartlardan. Peki, söz konusu dayanıklılık olduğu zaman nasıl artıları var?

TUF Gaming B660-Plus WiFi

SafeSlot ve SafeDIMM (Korumalı Slot) Artısı: ASUS’ın birçok modelinde bu yapıyı görüyoruz. Slotların kartları ya da bellekleri çok daha sağlam tutması adına, PCIe yuvalarının içerisinde yer alan ek bir güçlendirilmiş metalden geçmeli kalıp var. Dayanıklılık konusunda ek bir artı.

Paslanmaz Çelik Yapıda Giriş Çıkış Portları: Arka kısımda yer alan giriş çıkış panelleri kısmında da paslanmaz çelik kullanılıyor. Aşınmaya karşı dayanıklı olan bu giriş çıkış panelleri, standart modellerle karşılaştırıldığı zaman 3 kat daha fazla kullanım ömrü sağlıyor.

Bunların hepsi, kartın ne kadar uzun ömürlü olacağıyla alakalı olacak kısımlar. Ne kadar iyi malzeme, ne kadar daha dayanıklı malzeme o kadar daha fazla kullanım ömrü demek.

TUF Gaming B660-Plus WiFi

Bunun dışında anakartta; TUF LANGuard artısı, DRAM yüksek akım koruması, ESD koruyucu sistem gibi dayanıklılık ve sistem korumasını arttıran özellikler de var. Kartı üst sınıf değil ve orta segment olarak değerlendiriyoruz ama başta dediğimiz gibi bu ve bu gibi özelliklerle de orta segment için iddialı modeller arasındaki yerini alıyor.

Aura Sync RGB Desteğinin Durumu

Tasarım kısmında son bölümü Aura Sync desteği konusuna bırakmak istedim. TUF Gaming B660-Plus WiFi D4 modelinin üzerinde zaten aydınlatma odaklı olarak bir bölüm var. TUF yazısı şeklinde olan bu kısım, yukarıda da söylediğimiz gibi Auro Sync desteğine sahip.

Bunun dışında kart üzerinde hem adreslenebilir Gen 2 RGB başlıkların hem de standart RGB başlığının da bulunduğunu ve bunlarda da Aura Sync desteği olduğunu ekleyelim. Kullanacağınız diğer bileşenlere göre, kasa içerisinde çok iyi bir uyum yakalayabilirsiniz. Artık hangi bileşende nasıl bir aydınlatma stili ve rengi seçeceğiniz gibi konular da size kalıyor.

TUF Gaming B660-Plus WiFi

Tasarım için Ek Detaylar

  • Form: ATX
  • Boyutlar: 30.5 cm X 24.4 cm

Son detaylarla beraber tasarım kısmını bitiriyorum. Her incelemede de belirttiğim gibi tasarım kısmı kişiden kişiye göre değişiklik gösteren bir bölüm. Ama bana soracak olursanız, turuncu ve siyahın uyumu, bir bölüme eklenen aydınlatma artısı ve işlevsellik ile dayanıklılık konusunda eklenen artılarla, TUF Gaming B660-Plus WiFi bu konuda başarılı.

Sizin görüşünüz farklı ise yorumlarınızı bekleriz. 🙂

Tasarım konusunu tamamladığımıza göre artık teknik özelliklere doğru ilerleyelim. Bakalım yeni nesil anakart bize neler getiriyor?

TUF Gaming B660-Plus WiFi Teknik Özellikleri

Açıkçası teknik özellikler konusunda en çok önem verdiğim kısım, güç tasarımının nasıl olduğu. Zaten 12.nesil Intel işlemci desteği olmasıyla beraber anakartın yeni tip soket yapısıyla geldiğini görüyoruz. Intel LGA 1700 soket yapısı sunulmuş durumda. Bu konuda son kısımda TUF Gaming B560-Plus modeliyle de bir karşılaştırma yapacağız. Biz şimdi yeni güç tasarımından başlayarak devam edelim.

Güç Tasarımı Yapısı

12.nesil Intel işlemcilere güç lazım. TUF Gaming B660-Plus WiFi bunu sağlıyor mu? Sağlıyor. Eski nesle göre yeni bir güç tasarımına geçiş yapılmış. 10+1 DrMOS güç aşaması tasarımının kullanıldığını görüyoruz.

Burada yeni nesil DrMOS; yüksek taraf Mosfetleri, alçak taraf Mosfetleri ve sürücüleri tek bir yapıda birleştiriyor. Daha açıklayıcı olması adına görselini hemen aşağı koyacağım. Çok daha iyi anlayacaksınız diye umut ediyorum.

TUF Gaming B660-Plus WiFi

10+1’li bu yapı, işlemcinin ihtiyacı olan gücü verimli ve kararlı bir şekilde sağlıyor. Burada verimlilik vurgusunun da önemli olduğunun altını çizmek isterim.

Kararlı demişken hemen şu kapasitörler ve bobinler konusuna da gelelim. TUF Gaming B660-Plus WiFi modelinde kullanılan kapasitörler ve bobinler TUF serisi. Tasarım bölümünde söylemiştim TUF serisinde parça kalitesi gayet yüksek. Buradaki kapasitörler ve bobinlerde de bunu görüyoruz.

Bobinler kısmında, TUF serisi askeri sınıf sertifikalarına sahip olan bobinler kullanılmış. Bunun dışında yine ASUS’un kullandığı kapasitörler de üst düzey kalite ile geliyor. Tabii ki test etmek mümkün olmadı ama ASUS, kapasitörlerin 5 kat daha uzun ömürlü ve sıcaklığa karşı dayanıklılık konusunda da %20 oranında daha iyi olduğunu söylüyor.

Bunun için paylaştıkları bir görsele de denk geldim. Onu da hemen aşağı ekliyor olacağım.

TUF Gaming B660-Plus WiFi

Kararlı ve verimli bir şekilde güç sağlama konusunda son adım ise özel pimli soketler olmuş. ASUS ProCool olarak isimlendirilen soketler kullanılmış ve yeni nesil solid pinlerle, ısınma sorununa da çözüm oluşturulmuş.

Bir Diğer Artı: Digi+VRM denetleyici var. İşlemcinin ihtiyacı olan gücü net bir şekilde alması sağlanıyor.

Evet güç tasarım yapısını, verimlilik odaklı olarak seçilen parçaların kalitelerini değerlendirdik. Tabii ki teknik özellikler bununla bitmeyecek. Devam ediyoruz. 🙂

Bellek Konusunda Çözümler

TUF Gaming B660-Plus WiFi, yeni nesil için gelen bir anakart. Haliyle soket değişikliğiyle beraber değişmesi gereken farklı noktalar da var. Mesela daha hızlı RAM’ler için destek olmalı. Var mı? Eski modelle karşılaştıracak olursak var.

Tasarım bölümünde söylediğimiz gibi RAM slotları paraziti azaltmak adına özel koruma artılarıyla geliyor. Hız konusunda ise 5333 MHz (OC) gibi değerler görebiliyorsunuz. RAM tipi yine DDR4. Eksi modelde de DDR4 ve 5000 MHz (OC) değerleri görüyorduk.

TUF Gaming B660-Plus WiFi

Açıkçası burada çok büyük bir oynama olmamış. Fark var mı var ama yeterli mi tartışılır. Şunu göz önüne almamız lazım ki bu modeli orta segment olarak değerlendireceğiz. Böyle bakıldığında 5333 DDR4 yeterli diyebiliriz.

Slot olarak bakacak olursak, çift kanal mimarili 4 X DIMM slot var ve maksimum olarak kullanılabilecek bellek kapasitesi DDR4 128 GB olarak belirlenmiş. Bellek desteği konusunda uzunca bir süre herhangi bir sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum. Gayet yeterli.

  • Destek: Intel XMP, ASUS OptiMem II

Depolama Konusunda Çözümler

Geldik depolama kısmına. Depolama konusunda 3 adet M.2 yuvası karşımıza çıkıyor. Slotlar;

  • 1.slot: 22110 | 2280 | 2260 | 2242 tipi ve PCIe 4.0 x4 desteğinde
  • 2.slot: 2242 | 2280 | 2260 tipi PCIe 4.0 x2 desteğinde
  • 3.slot: 22110 | 2280 | 2260 | 2242 tipi ve PCIe 4.0 x4 desteğinde

TUF Gaming B660-Plus WiFi

Buna ek olarak 4 adet SATA 6 GB/s bağlantı noktası da olduğunu eklemiş olalım.

Depolama konusunda NVMe SSD RAID desteğiyle beraber gayet yeterli çözümler sunulduğu çok net.

Soğutma Konusunda Neler Sunuyor?

Soğutma konusu bir bütün olarak ele alınmalı. Sadece kullanacağınız bir soğutucu ile soğutma kavramını sınırlamayın. Kullanacağınız her bileşenin ısıtma sorunu yaşanmaması adına tasarlanması, yeterli soğutma performansını almanız konusunda en büyük avantajınız olacak.

TUF Gaming B660-Plus WiFi, böyle düşünülerek hazırlanmış bir anakart mı evet böyle hazırlanmış bir anakart.

TUF Gaming B660-Plus WiFi

İyi soğutma performansı adına anakart;

  • Yüzey alanı daha büyük bir VRM soğutma bloğu
  • Yine yüzey alanı daha geniş bir PCH soğutma bloğu
  • 3 adet M.2 slot için soğutma bloğu
  • Isının kritik bileşenlerden uzaklaştırılmasını sağlayan 6 katmanlı PCB tasarımıyla geliyor.

Yapı, TUF Gaming B660-Plus WiFi D4 anakartının aşırı ısınmasının önüne geçiyor. Bileşenler için kullanılacak olan soğutucu sistemler için de çok detaylı fan kontrol aracı mevcut. Unutmadan Fan Xpert 4 aracı destek olduğunu ekleyelim.

Yoruldunuz mu? 🙂 Hiç merak etmeyin az kaldı. Ama hala anlatacağımız şeyler var. Anakart için merak edebileceğiniz her detayı aktarmak ve aklınızdaki soru işaretlerini gidermek istiyoruz. Hadi hızlıca devam edelim.

TUF Gaming B660-Plus WiFi

PCIe 5.0 Slot Desteği

TUF Gaming B660-Plus WiFi yeni neslin ihtiyaçlarını karşılıyor demiştik. Anakart, 12.nesil Intel işlemcilerle beraber gelen PCIe 5.0 desteğini de eklemeyi unutmamış. PCIe 4.0 ile karşılaştırıldığı zaman 2 kadar kadar daha hızlı olan slot, işinize yarayacaktır orası kesin.

Bağlantı Konusunda Nasıl Artılar var?

Yine burada da son neslin avantajları karşımıza çıkacak. Bir kere en başta Wi-Fi 6 desteğini bir kenara yazmak gerekiyor. 802.11ax standartında Wi-Fi ile 2.4 Gbps bant genişliklerine ulaşılmakta.

Kablosuzdan çıkıp Ethernet kısmına gelince, Intel 2.5 Gb Ethernet karşımıza çıkıyor. Gecikme sürelerini çok düşük seviyelere indiren Intel 2.5Gb Ethernet için artılardan daha önce de söz etmiştik. Online oyun severler için oldukça tatmin edici sonuçlar alınmakta.

TUF Gaming B660-Plus WiFi

Realtek 7.1 ile Ses Deneyimi

TUF Gaming B660-Plus WiFi D4 anakart modelinin B560 serisine göre fark oluşturduğu bir diğer nokta ise ses. Bu modelle beraber Realtek 7.1 çevresel ses artısı karşımıza çıkıyor. Yüksek çözünürlüklü ses kapasitörleri, TUF gaming ses yonga koruması, ses sinyali kalkanı tasarımıyla ses desteği çok daha önde.

Ses konusunda diğer bir artımız ise iki yönlü yapay zeka destekli gürültü engelleme sistemi. Hem gelen hem de giden seslerde arka plan gürültülerinin azaltılması sağlanıyor.

TUF Gaming B660-Plus WiFi

Ama bunu böyle kağıt üzerinde anlatmak olmayacak. ASUS, farkı duymanız için karşılaştırmanın olduğu bir ses dosyası yayınlamış. Biz de ekleyelim.

Kulaklıkla dinlemenizi tavsiye ediyorum.

Gürültü Engelleme Özelliği Olmadan

Gürültü Engelleme  Özelliği Açıkken 

Yazılım Konusunda Nasıl?

Her zaman olduğu gibi ASUS’un Armoury Crate yazılım desteği var. Merkez bir program olarak söyleyebileceğim Armoury Crate, her şeyi yönetmenize ve düzenlemenize izin veriyor. Yazılım olarak başarılı mı derseniz fazlasıyla kendisini kanıtlamış bir yazılım derim.

Bağlantılar

  • DisplayPort
  • HDMI Port
  • 7.1 kanal ses
  • 1 adet USB 3.2 Gen 2X2 Type-C
  • 1 adet USB 2.0
  • 1 adet USB 3.2 Gen1
  • 1 adet USB 3.2 Gen2
  • 2 adet USB 3.2 Gen1
  • Wi-Fi 6 antenler
  • Intel 2.5Gb Ethernet port

Ön Panel için

  • 1 adet ön panel USB 3.2 Gen2 Typr-C bağlantı noktası
  • 2 adet ön panel USB 2.0 bağlantı noktası
  • 1 adet ön panel USB 3.2 Gen 1 bağlantı noktası

TUF Gaming B660-Plus WiFi

Teknik Detaylar Özet

  • Bellek: 4X DIMM DDR4 128 GB’a kadar – 5333 (OC)
  • Depolama: 3 adet M.2 slot | 4 adet SATA 6 GB/sn bağlantı noktası
  • Ethernet: 1 adet Intel 2.5Gb Ethernet
  • Kablosuz Bağlantı: WiFi 6 ve Bluetooth v5.2 desteği
  • Slot: 1xPCIe 5.0 x16 | 1xPCIe 3.0 x16
  • Ses: Realtek 7.1-ch ses kodek
  • Windows 11 Desteği: Var

TUF Gaming B660-Plus WiFi

Buraya kadar yeni anakart modeli için birçok detayı vermiş olduk. Uzunca bir yazı oldu. 🙂  B560 yani eski nesil ile karşılaştırmaya ve fiyatlara geçeceğiz ama önce başarılı anakart için rozetlerimizi de verelim. Bu kadar anlatımdan sonra, vereceğimiz rozetler, değerlendirmemizin bir özeti olacak.

pch odul 2022

Ama bitmedi. Şimdi eski modeli merak edenler için de kısa bir karşılaştırma yapalım. Sonra fiyatlardan da söz edeceğiz ve yavaş yavaş işlemcimize geçeceğiz.

B660 Plus ile B560 Plus Arasındaki Farklar 

Özellik TUF B660-PlusTUF B560-Plus
Soket:LGA 1700LGA 1200
Express Slot:PCIe 5.0 varPCIe 4.0 var
RAM Tipi:DDR4DDR4
RAM Hızı:XMP 5333 (OC)XMP 5000 MHz (OC)
M2 slot:3 adet PCIe 4.01 adet PCIe 4.0 | 1 adet 3.0
PCB Katman:6 adet6 adet
DrMOS:10+1 Mosfet8+1 Mosfet
Wi-Fi 6:VarVar
Ses:Realtek 7.1-chRealtek ALC897

Farkları görüyorsunuz. En temelde farkın yeni nesle geçiş olduğunu anlıyoruz. Tabii ki RAM hızı farkı gibi ek değişiklikler de var ama en temel fark kesinlikle yeni nesil işlemcilerin yapısına geçilmesi. Zaten 12.nesil bir işlemci kullanacaksanız, B560 işinizi görmeyecek.

Evet son nokta da fiyatlar olsun. TUF Gaming B660-Plus WiFi D4 modeli için çeşitli e-ticaret sitelerinde yer alan fiyatlara göre bir değerlendirme yapacağım. En yüksek ve en düşük fiyatlara bakalım.

Kısa bir araştırma sonrasında en yüksek ve en düşük fiyat için karşılaştığımız değerler aşağıda.

  • En düşük fiyat : 4.087 TL
  • En yüksek fiyat: 5.783 TL

En başa döneceğim. Göreceğiniz gibi gerçekten fiyatlar yüksek. Çok kısa bir süre önce paylaştığımız videomuz üzerinden de değerlendirme yaptığımız zaman, sadece 1 hafta içerisinde fiyatların yine yükseldiğini net olarak anlıyoruz. Fiyat artışı nerede son bulacak işte onu hiç bilmiyoruz.

Başta söylemiştik. Anakartımızın yanında yine orta segment sistemler için çok sık gündeme gelecek bir de işlemcimiz vardı. TUF Gaming B660-Plus WiFi ile Intel i5-12600K işlemcisinin nasıl bir performans gösterdiğine geçmeden önce, işlemcimizi de yakından tanıyalım.

Intel i5-12600K Özellikleri ve TDP Değeri

Şahsi olarak konuşuyorum normal şartlar altında bu işlemciden beklentim çok yüksekti. Performans açısından beklentimi aldım ama fiyat açısından alamadım. TUF Gaming B660-Plus WiFi ile Intel i5-12600K yana yana gelir, gayet iyi bir performansı makul bir fiyata sunarak fiyat performans devi olur diyorduk.

Ama anakart modelinde yaşanan sıkıntı burada da var. Fiyat çok yüksek. Evet işlemci güzel ama fiyat uçuk. Önce bir özelliklere bakalım sonra yine fiyat değerlendirmesi yaparız.

Özelliklere döndüğümüz zaman, Intel’ın yeni nesil üretim teknolojisi Intel 7 mimarisinden yükselen bir işlemci görüyoruz. Bu yeni mimariyi daha önce defalarca ele almıştık.

TUF Gaming B660-Plus WiFi

Mantık çok basit. Artık iki ayrı çekirdek kümesi var. Araçlardaki gibi düşünün. Benzinli ve elektrikli motor bir araya gelmiş ve hibrit motoru oluşturmuş. Aynı durum 12.nesil işlemciler için de geçerli.

P-performans çekirdekleri ve E-verimlilik çekirdekleri söz konusu. Orta segment Intel i5-1600K modelinin çekirdek sayısına gelince 10 çekirdek ve 16 iş parçacığı var.

Bu 10 çekirdek içerisinde 6 adedi P-çekirdek yani performans odaklı, 4 tanesi ise E-çekirdek yani verimlilik odaklı. İş çekirdeklerin saat hızına gelince değişim karşımıza çıkıyor.

  • P-çekirdek maksimum 4.90 GHz
  • E-çekirdek maksimum 3.60 GHz
  • P-çekirdek minimum 3.70 GHz
  • E-çekirdek minimum 2.80 GHz saat hızı sunabiliyor.

Ayrıca dikkat ederseniz “K” serisi bir işlemciden söz ediyoruz. Yani çarpan kilidi olmayan model, hız aşırtmayı destekliyor. 5.4 GHz seviyelerine kadar hız aşırtma desteğine ulaşıldığı söylenmekte. Zaten bu konuda da bir kafa karışıklığı var.

Biliyorsunuz yakın zamanda bir içerik daha hazırlamış ve çarpan kilidi olan yeni nesil işlemcide hız aşırtma yapmıştık. 12.nesilde bu şekilde garip bir durum söz konusu. O içeriğimize buradan ulaşabilir ve durumu inceleyebilirsiniz.

ASUS TUF Gaming B660-Plus

Konumuza geri dönecek olursak yeni nesil işlemcinin ön bellek değerine bakalım. Seride 20 MB Intel Smart Cache bulunuyor. Bunun yanında 9.5 MB değerinde L2 önbellek olduğunu da görmekteyiz.

Tüm bu değerlerle beraber orta segmentin gözdesi olacak olan işlemcinin temel TDP değerinin 125W olduğunu da belirtelim. Burada maks TDP değeri 150W olarak belirlenmiş ama hız aşırtma yapılması ile TDP değeri biraz daha artış gösterebilir.

Ek Teknik Detaylar

  • Mimari: Intel 7
  • Çekirdek Sayısı: 10 çekirdek 16 izlek
  • Bellek: 20 MB Intel Smart Cache
  • Maks P-core saat hızı: 4.90 GHz
  • Maks E-core saat hızı: 3.60 GHz
  • TDP Temel: 125W
  • Bellek Desteği: 128 GB maks bellek. DDR5 4800 MT/s | DDR4 3200 MT/s
  • Dahili Grafik Birimi Taban Frekans: 300 MHz
  • Dahili Grafik Birimi Maksimum Frekans: 1.45 GHz

Intel i5-12600K Fiyatı Nasıl Değişiyor?

Gelelim can yakıcı noktaya. Tıpkı TUF Gaming B660-Plus WiFi anakart modelimizde olduğu gibi yeni Intel işlemcinin de fiyatı uçmuş gidiyor. Ama durumlar malum. Araştırma yaptığımız zaman fiyatlar aşağıdaki gibi çıkıyor.

  • En Düşük Fiyat: 5.209 TL
  • En Yüksek Fiyat: 7.339 TL

Durum ortada. İkilinin performans konusunda nasıl sonuçlar aldığını videomuzda da izleyebilirsiniz. Videoda Battlefield 2042 oyunun da kısa bir test gerçekleştirdik ve bazı performans değerlendirme sonuçlarını aldık. Detayları videoda bulacaksınız.

Son Sözler ve Değerlendirme

Genel bir değerlendirme yapmak istersek, TUF Gaming B660-Plus WiFi anakart ile Intel i5-12600K serisi işlemcileri tercih ettiğiniz zaman, sizi uzun süre götürecek bir bilgisayarın temellerini atmış oluyorsunuz. Temelleri diyorum çünkü ekran kartı, RAM, kasa, soğutucu, depolama birimi derken fatura kabardıkça kabarıyor.

Artık bu ikilinin başrolde olduğu bir sistem toplayıp toplamamak, bütçenizin bunu ne kadar karşılayıp karşılamayacağı size kalmış bir durum. 🙂 Fiyatlar düzelir mi diye soracak olursanız, işte orası için yorum yapmayacağım. Pek düzelecekmiş gibi durmuyor sadece onu söyleyebilirim.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler