Cuma, Nisan 26, 2024

Snapdragon 8 Gen 1+ için Lansman Tarihi Ortaya Çıktı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Çip üreticilerinden Qualcomm, çok yakın zamanda yeni nesil yonga setlerinden Snapdragon 8 Gen 1’i resmi olarak tanıtmıştı ve bu tanıtımdan sonra bir çok söylentide şirketin üretimini Samsung’tan TSMC’nin 4nm üretim sürecine taşıyacağını ve bir Plus (+) model piyasaya süreceği söyleniyordu.

Tabi ki bu söylentiler ve iddialar ortaya Snapdragon 8 Gen 1+ hakkında birçok spekülasyonun ortaya çıkmasına yol açtı. TSMC’nin 4nm üretim süreci daha verimli performans verdiğinden ötürü ısınma durumunda yaşanılacak olan performans kayıplarında 8 Gen 1+ daha az etkileniyor olacak ve 8 Gen 1’e göre daha iyi performans sunacak.

Snapdragon 8 Gen 1+ yonga setini kullanacak olan üreticiler hazır

Bugün ise güvenilir bir kaynak (onsitego), yeni nesil yonga setinin Mayıs ayında resmi olarak tanıtılacağını ne sürdü. Eğer iddia doğru ise Qualcomm, Mayıs ayının başlarında yonga setini tanıtacak ve akabinde Snapdragon 8 Gen 1+ yonga setinden güç alan akıllı telefonlar resmiyet kazanacak.

Spekülasyon ve raporlara göre Snapdragon 8 Gen 1+ yonga setini kullanacak olan müşteriler listesinin başında Lenovo, Motorola, OnePlus ve Xiaomi yer alıyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler