Cuma, Nisan 19, 2024

Uzay Aracı Görünümlü Epson LS10500 Projektör Tanıtıldı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Japonya merkezli olarak faaliyetlerine devam eden Epson, yazıcı, tarayıcı, pos makinaları ve projeksiyon cihazları ile kurulan bir yapı olarak yıllardır üretimlerine devam ediyor. Şimdi de Epson‘un yeni geliştirdiği lazer projektörü olan Epson LS10500 görünümü ile dikkat çekerken, adeta bir uzay aracını anımsatıyor.

Uzay Aracı Görünümlü Lazer Projektör

Yeni lazer projektörünü tanıtan Epson, LS10500 ile ortalığın tozunu attırmaya hazırlanıyor. HDR teknolojisi ve 4K UHD iyileştirme desteği ile birlikte geliştirilen lazer projektör, mükemmel bir renk aralığı ve doygunluğun olduğunu belirtiyor. Zaten lazer projektörlerde kullanıcılar her zaman renklerin parlak ve zengin olmasını istediği için, bu konuda başarılı bir cihaz ortaya çıkmış diyebilirim.

Epson LS10500 modelinde bulunan HDR desteği sayesinde renkleri net bir şekilde görebilmek mümkün. Özellikle siyah ve koyu renklerin çıkmasını sağlayan bu lazer projektör, 1500 lümenlik parlaklık sağlayabiliyor. Projektörün ön panelinde bulunan lamba ise tam 30 bin saat çalışma ömrü bulunuyor. Lamba değerinin biraz daha yüksek olmasını beklerdim. Zira bir lamba değiştirmek kimi zaman ne yazık ki bir projektör parasına patlayabiliyor.

Projektörde 4K iyileştirme özelliğinin olması sizi yanıltmasın. Zira bu projektör 4K desteği sunmuyor. Sadece 4K çözünürlüğe yakın bir performans elde edebildiği için böyle bir vurgu yapılmış. Genellikle pazarlama taktiği diyebiliriz.

epson-ls10500
Epson LS10500 Teknik Özellikler

❱ 4K Geliştirme Teknolojisi: Bu teknoloji ile birlikte görüntüler 4K’ya yakın elde edilebiliyor.

❱ HDR uyumlu

❱ Geniş renk gamı

❱ Yüksek performansa sahip Pro Sinema Lens

❱ ISF sertifikalı kalibrasyon araçları

❱ 3LCD Teknolojisi

❱ 3D çözünürlük modunda 1920 x 1080 px görüntü kalitesi

❱ Renk parlaklığı: 1500 lümen

❱ Beyaz parlaklığı: 1500 lümen

Fiyat

Epson tarafından geliştirilen ve ilk olarak Amerika Birleşik Devletleri’nde satışa çıkacak olan yeni lazer projektörü LS10500‘ün piyasa satış fiyatı 8.000 dolar olacak. Bu projektörün Türkiye satış fiyatının 30 bin TL ve civarında olacağını düşünüyoruz.

 

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler