Pazartesi, Nisan 22, 2024

LaCie Rugged Thunderbolt Sporseverler İçin Geliştirildi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Depolama birimleri artık günümüzde her alanda ihtiyaç haline geldi. Telefonlarımızın veya bilgisayarlarımızın yetmediği yerlerde kullanıcıların imdadına yetişen depolama birimleri giderek gelişmeye devam ediyor. LaCie Rugged Thunderbolt adı verilen depolama cihazı ise spor severler için geliştirilmiş.

LaCie Rugged Thunderbolt Kullanıcılara Neler Sunuyor ?

Markanın adı LaCie, belki de şimdiye kadar görmemiş veya tanışmamış olabilirsiniz. Ancak ürüne göz attığımızda, konseptinde dağ bisikleti, tırmanış, paraşüt ile atlama ve diğer doğa sporları ile uğraşan kişiler için geliştirildiği görülüyor. Uzun süreli doğa sporlarında fotoğraf, video veya kayıtlar kimi zaman cihazlarımızı zorlayıp yetmediği için, extreme sporlara meraklı kişilerin verilerini en güvenli şekilde korumayı vaat ediyor. LaCie taşınabilir diski Rugged Thunderbolt hareketli ve hızlı kullanıcılar için ideal diyebilirim.

Tüm arazi koşullarına uyum sağlayabilen depolama cihazı LaCie Rugged Thunderbolt, suya, toza, kuma ve darbelere karşı dayanıklı olarak üretilmiş. Üstelik 2 metre gibi bir mesafeden yere bırakıldığında hiçbir şey olmadığı görülüyor. Biz de bu cihazı test etmek için firma ile iletişime geçtik. Aynı testi, hatta biraz daha zorlu testi yaptıktan sonra bu konuya açıklık getirebiliriz diye düşünüyorum. Ek olarak 1 tona kadar olan baskılara karşı dayanıklı olduğu söyleniyor.

lacie-rugged-thunderbolt
Depolama Seçenekleri

LaCie Rugged Thunderbolt depolama cihazı entegre thunderbolt kablosu ile birlikte hızlı veri aktarımı sağlıyor. 4 GB‘lık bir veriyi yaklaşık olarak 10 saniyede aktarıyor. Bu aktarımı gerçekleştirirken, USB 3.0 arabirimini kullanıyor.

380 gram ağırlığa sahip olan LaCie Rugged, piyasada 250 GB, 500 GB, 1 TB ve 2 TB depolama seçenekleri ile birlikte geliyor. Cihazın 1 TB‘lık modeli şuanda 780 TL‘den başlayan fiyatlar ile çeşitli teknoloji marketlerde satılıyor.

lacie-rugged-thunderbolt-1tb

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler