Perşembe, Nisan 25, 2024

Everest Rampage KB-R01 Gamer Klavye İncelemesi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Günümüzde gamer kavramı oyuncular arasında tamamen paradan ibaret. Ancak bu hafta incelemiş olduğumuz Everest Rampage KB-R01 gamer klavyesi bu ezberi bozuyor. 30 TL‘den başlayan fiyatı ile gerçekten tasarımı ve kullanışı bakımından bizi etkiledi.

Bir Gamer Klavyeden Beklenti Ne Olmalıdır ?

Pahalı klavyelerde ışıklandırma, hız, multimedya tuşları, makro tuşları, su geçirmemezlik ve buna benzer lüks özellikler ön plana çıkabilir. Ancak Everest KB-R01 oyuncu klavyesinin fiyatı her kesime hitap ettiği için hiçbir şekilde zorlanmadan kullanılabilecek türde. Zaten Everest üretmiş olduğu oyuncu serilerinde her kesime hitap edebiliyor. Gelin şimdi de Rampage KB-R01 modeline yakından göz atalım.

kb-r01
Profesyonel Kullanım İçin İdeal

Açıkçası Everest Rampage KB-R01 oyuncu klavyesini kullanırken o profesyonelliği hissedebiliyorsunuz. İnceleme videosunu çekmeden önce 2-3 gün kadar kullandık. Gerçekten çok hassas ve ergonomik tasarıma sahip bir klavye diyebilirim. Tasarımsal açıdan zaten göze hitap eden bir seri, aşağıdaki görselde de gördüğünüz üzere oyuncu tuşları olan W,A,S,D ve ok tuşları mavi renk ile boyanarak farklı bir görünüm elde edilmiş.

Klavyenin bir diğer gözüme çarpan güzel bir yanı ise oyun oynarken yanlışlıkla Windows tuşuna basarak masaüstüne dönme derdini tamamen ortadan kaldırıyor. Özellikle online oyunlarda çok canımızı yakacak bir durumdu. Ayrıca toplamda 4 adet atanabilir fonksiyon tuşu bulunuyor. Bu tuşlara istediğiniz bir komutu vererek kısayol olarak kullanabiliyorsunuz.

everest-rampage-kb-r01
Tipik Oyuncu Klavyelerinden Farklı

Eğer bir oyuncu klavyesi arıyorsanız, biraz da tasarıma dikkat etmeniz gerekiyor. Tabii ki bütçeye göre çok daha müthiş tasarımlara sahip klavyeler elde edilebilir. Ancak bütçesi olmayan oyuncu arkadaşlarımız için Everest KB-R01 modeli gerçekten çok farklı tasarımı ile ön plana çıkıyor.

Ek olarak klavye sıvı temaslarına karşı dayanıklı olarak üretilmiş. Ancak bu tamamen su geçirmediği anlamına gelmiyor. Buraya dikkat etmenizi tavsiye ederim. Everest Rampage KB-R01 modelini bilgisayarınıza takarken “tak-çalıştır” USB modeli ile saniyeler içerisinde bilgisayarınıza bağlayıp kullanabiliyorsunuz. Windows XP’den Windows 10’a kadar sorunsuz bir şekilde çalışabiliyor. Everest Rampage KB-R01 inceleme videomuzu aşağıdan izleyebilirsiniz.

 

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

9 YORUMLAR

  1. ya bunlar sorunlu şeyler moruk bizim komşu everestin kolunu aldı kol 2 günde bozuldu şimdi bu klavyeyi kullanıyor klavyenin tuşları kötü basıyor hiç memnun değil a4 tech yada logitech alın

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler