Perşembe, Nisan 25, 2024

Hızlı ve Öfkeli: Razer BlackWidow X Chroma Ön İncelemesi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Dünya genelinde Razer geniş bir kitleye sahip bunu hepimiz biliyoruz. Özellikle ülkemizde Razer denildiğinde akan sular duruyor. Biz de bu hafta Mayıs ayında tanıtımı yapılan Razer BlacWidow X Chroma adında yeni mekanik oyuncu klavyesinin ön incelemesini gerçekleştirdik.

Mekanik ve Hız Bir Arada

Mekanik klavye sevenler genellikle MMORPG oyunlarına hasta kişilerdir. Bu bağlamda bir oyuncu klavyesi için vazgeçilmez bir özellik diyebilirim. Razer‘ın ise son üretmiş olduğu BlackWidow X Chroma ile normal Chroma modeline göre çok fark olduğu belirtiliyor. Öncelik olarak yine tam boy bir QWERTY klavye ve sayısal tuş takımı bu modelde yerini korumuş. Göze çarpan farkların ilki ise Razer Green/Razer Orange tuşlarının yerine artık tamamen Razer Green‘e geçiş yapmış bulunuyoruz.
razer-blackwidow-x-chroma-11
Razer Green tuşlar normalde 50 milyon tıklama ömrüne sahipti. Fakat BlackWidow X Chroma modelinde bu 80 milyon tıklamaya çıkartılmış. Ayrıca hassasiyet anlamında daha ileri bir performans vaat ediyor. Razer’i Razer yapan en önemli özelliklerden bir diğeri de hiç şüphesiz aydınlatmaları. Normal şartlarda tuş bazlı aydınlatma seçeneği sunan BlackWidow Chroma‘dan farklı olarak klavye altındaki panelde de aydınlatma seçeneği sunuluyor ve böylece özellikle gece bilgisayar başında oturan kişiler için çok daha etkileyici bir görüntü ortaya çıkıyor.

Klavyenin Chroma özelliği ise yine bildiğimiz gibi renk ve bölgesel aydınlatma anlamında günümüzün en kapsamlı ayarlarını sunuyor. Standart Razer BlackWidow Chroma‘ya göre dikkat çeken özellikler arasında kablonun artık teke indirilmiş olması ve bu anlamda ses ile USB çıkışlarının sunulmaması da yer alıyor. Fakat kablo yönünü dilediğiniz gibi ayarlayabiliyorsunuz.

razer-blackwidow-x-chroma-3
Makro Tuşlara Özgürlük

blackwidow-x-chroma-tuslarRazer BlackWidow X Chroma modelinde makro tuşlar bulunmuyor. Bu durum bir çok kullanıcı için ayırt edici önemli bir etken olacağını düşünüyorum. Bunun yerine istediğiniz bir tuşa makro ataması yapabiliyorsunuz.

Razer bu konuda oyuncuları serbest bırakarak doğru bir hareket yapmış. Sağlamlık tarafında da bu kez tatminkar bir ürün üretildiğini söyleyebilirim.

Askeri düzeyde metal yüzey gerçekten de daha fazlasını aratmıyor. Aynı anda on tuşu birden algılayabilen anti-ghost özelliği, 1000 Hz hız ve 50G tuş hassasiyeti Razer  BlackWidow X Chroma‘yı sınıfının en iyi klavyeleri arasına yerleştiriyor.

BlackWidow X Chroma şuanda piyasada 630 TL‘den başlayan fiyatlar ile satılıyor. Bizim de performans anlamında tavsiye edebileceğimiz en iyi mekanik klavyelerden birisi diyebilirim. Teknik özellikleri incelemeden önce bu müthiş klavyenin videosunu aşağıdan izleyebilirsiniz.

 

 
Teknik Özellikler

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

16 YORUMLAR

  1. Tamamen gereksiz şeyler iyi oynayan oyuncular sizi toplu mouse ve sarı klavye ilede yener.Böyle gereksiz şeylere para harcamak yerine daha iyi bir pc donanımı sizi ön saflara atabilir ..

  2. A4Tech kullanıyorum 😀 9 yıldır aynı klavye bu yıl bi gözü toprağa bakıyor lakin görüntü açısından 0 sorun arada tıklama sorunu yaşıyorum ..

  3. Herşeyi geçtim klavyede makroya pek anlam veremiyorum ben nedense kullanılıcak bi alan bulamıyorum düşününce . abi yani şu tuşa basılınca şu açılsın diyorsunuz ya bunu mausede yapar …

  4. cherry switchli klavyeler pahalı, bir de ışık koyunca fiyatı 80 doların üstüne fırlıyor. ışıksız olanlarına paramız anca yetiyor.

  5. Hocam bundan bi tane aldık diyelim lol oynuyoruz team fight var kaybettiniz vayne oynuyrsunuz ve rakipe bakınca kesinlikle penta var full buildsiniz filan atak yapıyorsunuz ve tuşlar basmıyor …. oturur ağlarım 630 tl vermişim vurabilirmiyim ben bu klavyeye

  6. G910 çok daha kaliteli bir klavye ve üstelik medya tuşlarıda var. Ben öyle fnye basarak uğraşamam. Tuşlarıda çok daha tok ve sessiz razera göre. İçinde padle birlikte geliyor bildiğim kadarıyla. 400 liradan satıldı geçenlerde

  7. “Oyuncu klavyesi” mevzuunu bilmem, ama yazı yazmak için büyük “enter” tuşu, “enter”in solunda “nokta” ve “virgül” tuşları, köşelerde “ctrl” ve “esc” tuşları olmalı.

    Ve bazı tuşların iptal edilebilir/opsiyonel olması da güzel olur, yani klavyenin en alt satırında sadece “ctrl, alt, space, alt, ctrl” tuşlarını görmek isteyen benim gibiler için, fazlalık tuşları tornavidayla kanırtarak çıkarıp altlarındaki membranı çıkarmak zorunda kalmamalıyız… artık… 2016 yılında…

    Ayrıca bir masaüstü bilgisayar klavyesinde “fonksiyon” tuşu hakarettir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler