Cuma, Nisan 19, 2024

Akıllı Priz TP-Link HS110

Paylaş

silkroad gaminggentr

Günlük hayatta sadece elektrik almak için kullandığımız prizlerin hiç akıllanacağını düşündünüz mü ? TP-Link yeni HS110 model prizlerini internet bağlantılı tasarlayarak akıllı prize dönüştürmüş. Zaten TP-Link‘i ağırlıklı olarak ağ ürünleri ile birlikte tanıyoruz. Ancak firmanın aksesuar alanında da pek çok yeniliğe sahip başarılı ürünleri bulunuyor. Biz de bu hafta HS110 model akıllı prizine yakından göz atıyoruz.

Artık teknoloji evimizin her yerine bulaşmış durumda. Buna prizler de dahil olmaya başladı. Ancak ilk etapta iklimlendirme odaklı kombi, klima gibi cihazlar akla gelse de, siz evde yokken cihazlarınıza akıllı telefonunuz üzerinden güç sağlayarak zaman kazanabilmenizi sağlıyor. Kullanım alanı bakımından çok fazla çeşitlendirmek mümkün.

tp-link-akilli-priz-8
TP-Link HS110 Nasıl Kuruluyor ?

Kurulum için ilk olarak akıllı prizi kablosuz ağınıza bağlamanız gerekiyor. Ayrıca akıllı telefonunuza da “kasa” adlı uygulamayı indirip kurmanız gerekli. Akıllı priz kablosuz ağa basit bir şekilde bağlandığı gibi, ardından telefonunuzda beliren sanal bir güç anahtarı sizleri karşılayacak. Bu güç anahtarı ile prizi açıp kapatabiliyorsunuz.

Ek olarak sunulan özellikler arasında gerçek zamanlı ve tarihsel güç kontrolü yer alıyor. Ayrıca zaman kontrollü çalışma özelliğini de devreye alabiliyorsunuz. Örnek vermek gerekirse; güneş doğduğunda evinizin ışıklarının otomatik olarak kapanmasını sağlayabiliyorsunuz. Akıllı prizde yer alan “dışarı” modu da dikkat çeken ayrı bir detay. Böylece evde olmadığınız zamanlarda farklı araklıklar ile ışıkların açılıp, kapanmasını sağlayabilirsiniz. Bu şekilde dışarıdaki tehlikelere karşı evde olduğunuz izlenimini verebilirsiniz.

tp-link-akilli-priz-7
Teknik Özellikler

TP-Link HS110 akıllı priz 100.3 x 66.3 x 77 mm boyutlarında tasarlanmış. Ayrıca 131 gram ağırlığa sahip. Taşınabilirlik konusunda size hiç bir zorluk çıkartmayacak diyebilirim. Cihazı isterseniz Amazon Echo ile birlikte de kullanabiliyorsunuz. Bu özellik sayesinde evin içerisindeyken, tanımladığınız bir ses ile açılıp kapanmasını sağlayabilir, evdeki ahaliye de şaşırtıcı sürprizler hazırlayabilirsiniz.

TP-Link akıllı prizi yönetebileceğiniz uygulama olan “Kasa” için Android 4.1 veya iOS 8 üzeri bir sürüme sahip olmanız gerekiyor. Ürünün sunmuş olduğu özellikler ve kapsamlı olarak eşyalarınıza daha fazla işlevsellik kazandırmak için üretilmiş. TP-Link HS110 akıllı priz şuanda piyasada 110 TL ve civarlarında satılıyor.

tp-link-akilli-priz-9

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler