Çarşamba, Haziran 26, 2024

Eski iPhone Sahiplerinin Kullanamayacağı iOS 18 Özellikleri!

Paylaş

silkroad gaminggentr

iPhone serisinin alkışlanacak en güzel yönü, güncellemeler konusu. Android ile karşılaştırıldığı zaman iOS ekosisteminin güncellemeleri çok daha kararlı ve hızlı. Ayrıca telefonlara uzun yıllar destek sunulmaya devam ediyor. iOS 18 için de aynı durum geçerli oldu. Fakat büyük bir fark var. Bu kez eski iPhone sahiplerinin kullanamayacağı iOS 18 özellikleri var. Yani bu kez güncelleme biraz daha sınırlı ve her kullanıcı, her özelliğe erişemeyecek. Peki hangi özellikler? En çok öne çıkan eksikliklere bakalım.

Eski iPhone Sahipleri iOS 18’in Hangi Özelliklerini Kullanmayacak? (5 Başlık)

Eski iPhone kullanıcılarının mahrum kalacağı 5 büyük özellikten söz edeceğiz. Baştan belirtelim ki bu özelliklerin kullanılamamasının en büyük nedeni, eski modellerin donanımının yeterli olmaması. Yani aslında Apple’ın kasıtlı olarak takındığı bir tavır değil.

eski iPhone sahiplerinin kullanamayacağı iOS 18 özellikleri

Apple Intelligence ( iPhone 15 Pro ve Sonrasına Gelecek)

Apple Intelligence, markanın yapay zeka devrimine katılmasını sağladı. Siri için yapılan geliştirmeler, Genmoji ve yapay zeka ile desteklenen yazma araçları gibi artılar epey bir dikkat çekti ancak bu artılar sadece iPhone 15 Pro serisi ve üzeri akıllı telefonlarda kullanılabilir olacak.

eski iPhone sahiplerinin kullanamayacagi iOS 18 ozellikleri 1

Uydu Üzerinden Mesajlar Kullanımı (iPhone 14 ve Üzeri)

Uydu üzerinden arama özelliğinden sonra şimdi de uydu üzerinden mesaj göndermenize olanak tanınıyor. iOS 18 sonrasında Apple’ın Uydu aracılığıyla mesaj hizmeti açılacak ancak bunun için de iPhone 14 ve üzeri akıllı telefonlara sahip olmanız gerekecek.

eski iPhone sahiplerinin kullanamayacagi iOS 18 ozellikleri 2

Ses Kayıtlarını Metin Haline Getirme ( iPhone 12 ve üzeri telefonlar)

iOS 18 sonrasında iPhone’da telefon görüşmelerini kayıt edebileceksiniz ve bunları doğrudan metne dönüştürmeniz de mümkün olacak. Aramaları notlar üzerinden doğrudan yazıya dökme özelliğini kullanmak için ise iPhone 12 ve üzeri iPhone modellerinden biri gerekiyor.

eski iPhone sahiplerinin kullanamayacagi iOS 18 ozellikleri 3

Gözle Takip Özelliği ( iPhone 12 ve üzeri)

iOS 18 sonrasında iPhone’lar erişilebilirlik özellikleri açısından da gelişiyor. Yeni özellik sayesinde gözlerinizi kullanarak belirli iOS uygulamalarını kontrol edebilecek veya belirli uygulamaları açabileceksiniz. Fakat bunun için de iPhone 12 ve üzeri akıllı telefonlara ihtiyacınız olacak.

eski iPhone sahiplerinin kullanamayacagi iOS 18 ozellikleri 4

Müzik Dokunuşları Özelliği ( iPhone 12 ve üzeri)

Yine erişilebilirlik odaklı özelliklerden biri. Bu özellik ile beraber Apple Music üzerinden çalınan bir şarkının ritmiyle eş zamanlı olarak, iPhone Taptic Engine kullanılarak geri bildirim sunulacak. Ritme uygun geri bildirimler alacaksınız ama bunun için de iPhone 12 ve üzeri telefonlar gerekecek.

Evet bu 5 özellik eski iPhone kullanıcıları için olmayacak. Gözüken o ki özellikle iPhone 12 öncesi modelleri kullananlar için yavaş yavaş telefonları yenileme zamanı geliyor. En azından Apple’ın ekosisteminin tüm özelliklerinden yararlanmak istiyorsanız.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler