Pazar, Eylül 29, 2024

iOS 18 Sonrasında AirPods’a Gelecek 3 Özellik

Apple’ın yeni işletim sistemi sürümü olarak duyurulan iOS 18, yapay zekadan güç alan birçok yenilikle beraber karşımıza çıktı. Yeni sürüm tanıtıldıktan sonra daha çok iPhone modellerine gelen yeni özellikler üzerinde durduk ama Apple’ın planları bununla sınırlı değil. iOS 18 sonrasında AirPods kullanıcıları için de güzel yenilikler kullanıma sunulacak. Özellikle AirPods Pro 2 kullanıcıları, yeni bir deneyime ulaşmış olacak. Peki nasıl yeniliklerden söz ediyoruz?

iOS 18 ile AirPods Pro 2 için Ses Yalıtımı Yetenekleri

Ses yalıtımı adı verilen yeni özellik, arka plandaki seslerin daha net bir şekilde engellenmesini sağlayacak. Kullanıcının bulunduğu konumda ne kadar ses olursa olsun, konuşmalar sırasında arka plandaki sesler büyük ölçüde engellenebilecek. Ses yalıtımını bir nevi aktif gürültü engellemenin daha gelişmiş versiyonu olarak da görebiliriz.

iOS 18 sonrasında AirPods

Sadece Baş Hareketlerini Kullanarak Yanıt Verme

Diyelim ki kalabalık bir ortamdasınız ve telefonunuza arama geldi. Yeni işletim sistemi sonrasında sadece baş hareketlerini kullanarak bu aramalara cevap verebileceksiniz. Sadece AirPods Pro 2 için kullanılabilecek özellikte, aramayı onaylamak ya da reddetmek için baş hareketi yapmanız yeterli olacak.

BENZER:  Apple iPad'de M Serisi İşlemci Kullanmakta Kararlı!

Özelliği kullanmak için AirPods Pro 2 kulaklıklarında yer alan H2 çipinin kullanılması gerektiği için sadece bu kulaklıklar da destek verilecek.

iOS 18 sonrasında AirPods

Kişisel Uzamsal Ses Desteği

Gelelim son ve en geniş kapsamlı olan özelliğe. iOS 18 sonrasında AirPods 3.nesil, AirPods Max ve AirPods Pro modellerinde kişiselleştirilmiş olan uzamsal sesi kullanabileceksiniz. Film izlerken, müzik dinlerken ya da oyun oynarken yenilenmiş uzamsal ses özelliğini kullanabileceksiniz.

Tüm bu özellikler iOS 18 yayınlandıktan sonra kullanıma sunulacak. Farklı değişiklikler olur mu ya da yeni özellikler eklenmeye devam eder mi göreceğiz. Genelde beta süreci içerisinde yenilikler sunulmaya devam ediyor.

silkroadgaminggentr

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Benzer Haberler

Nasıl Yapılır?

Diğer Haberler