Cuma, Mart 29, 2024

Eski Tweetlere Göz Atın – Twitter’da Gelişmiş Arama

Paylaş

silkroad gaminggentr

2006 yılında kullanıma açılan Twitter, ülkemizde de vazgeçilmez sosyal ağlardan biri haline gelmiş durumda. Nisan ayında açıklanan rakamlarda Twitter‘ın aktif kullanıcı sayısı 328 milyon olarak belirtildi. Kimilerimiz yüzlerce bazılarımızsa binlerce tweet attık. Peki bu tweetlerde özel aramayı nasıl yaparız ? A hesabından B hesabına yazılmış tüm tweetleri listelemek, direkt bir hesaba veya bir hesaptan yazılmış tweetleri listelemek, belli bir lokasyonu içeren tweetlere göz atmak, belirtilen kelimeyi içeren tweetleri bulmak.. Hepsi mümkün ! Detaylara geçelim..

tweet4

  • Öncelikle benim ihtiyaç duyduğum ve daha sonra araştırma yaptığım ilk özellik, bir hesaptan başka hesaba atılan tweetleri listelemek: from: “tweeti yazan hesap” to: “etkileşimdeki hesap” (Örn: from: Pchocasicomtr to: Metint07 )
  • Ayrıca sadece bir hesaptan yazılmış veya bir hesaba yazılmış tweetler için sadece from: veya to: kullanarak arama yapabilirsiniz.
  • Kelime aramak için Twitter’ın normal arama çubuğunu kullanabilirsiniz.
  • Bir lokasyondan atılan tweetleri aramak için near: “lokasyon” şeklinde aramak istediğiniz lokasyonu girebilirsiniz.(Örn: near: İzmir )

Herşey iyi güzelde bunlar size yetecek şeyler değil mi? Yada bazı nitelikleri birleştirerek arama mı yapmak istiyorsunuz; Twitter’ın kullanıma sunduğu Gelişmiş Arama sayfasına bir göz atmanızda fayda var. 

 

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler