Cumartesi, Ekim 5, 2024

Etabs Sistem Gereksinimleri

İnşaat sektöründe oldukça sık kullanılan Etabs programı günümüzde bir çok inşaat mühendislik ofisleri tarafından kullanılmakta. Bu yazımızda yeni bilgisayar alacaklara en iyi performans gösteren bilgisayar parçalarının seçimi ve programın genel işleyişi hakkında bilgilendirmelerde bulunuyoruz.

ETABS Nedir?

etabs 2023 - PC Hocası

ETABS, binaların yapısal analizi ve tasarımı için nihai entegre yazılım ürünüdür. Yapılarda bir çok testi gerçekleştiren günümüz inşaat sektöründe önemli bir yer tutan analiz programıdır.  Dubaide yapılmış dünyanın en uzun binası bilinen,Burj Khalifa bu programın matematiksel modeli oluşturularak tamamandı. ETABS mühendislik tasarım sürecinin her yönünü entegre eder. Program Microsoft Windows tabanlı bilgisayarlarda çalışmaktadır. Dolayısı ile bilgisayar seçiminizde Windows tabanlı bilgisayarlar olacaktır.

ETABS Sistem Gereksinimleri

Resmi web sitesinde bu konu ile ilgili bir argüman mevcut. Daha önceden test ettiğimiz bir program olduğundan sizlere sistem gereksinimlerini masaüstü bilgisayar tercih etmenizi tavsiye ederim.

İşlemci
Minimum: Intel Pentium 4 veya AMD Athlon 64
Önerilen: Intel i5/i7, AMD Athlon X4/Ryzen veya daha iyisi
64 bit CPU gereklidir

İşletim sistemi
Microsoft® Windows 8.1 veya Microsoft® Windows 10
64 bit işlemci

Video kartı
Minimum: Standart (GDI+) grafik modu için 1024 x 768 çözünürlüğü ve 16 bit rengi destekler
Önerilen: DirectX grafik modu için NVIDIA GPU veya eşdeğeri ve ayrılmış grafik RAM’ine (512 Mb veya daha büyük) sahip ayrı video kartı. Kart DirectX 11 Uyumlu olmalıdır.

BENZER:  Monster Bios Tuşu

Hafıza
Minimum: 8 GB RAM

Disk alanı
Yazılımı yüklemek için 6 GB.
Modellerin boyutuna bağlı olarak, model dosyalarını ve analiz sonuçlarını çalıştırmak ve depolamak için ek alan gerekecektir.
Önerilen: 500 GB veya daha büyük PCIe Katı Hal Sürücüsü  SSD önerilir.

Temelde ETABS yoğun bir işlemci gücü kullanan bir programdır. Bu anlamda bilgisayar seçiminizi yaparken yukarıda bahsedilen bilgisayar özelliklerini taşınabilir laptop ürünlerinden ziyade daha iyi verim alabilmeniz için masaüstü konfig tercih etmeniz gerekmekte.

2023 Yılının En Güçlü İşlemcisi 

Etabs çalıştıracak bilgisayarda en dikkat etmeniz gereken konu olan işlemci kısmında bir çok seçenek çıkmaktadır. Performans konusunda gerek İntel gerekse AMD tabanlı ürünler kullanıcıların kafasını karıştırmaktadır.

İntel İşlemciler
13. Nesil Intel Core  i9-13900K şuan İntelin piyasaya çıkarmış olduğu en güçlü işlemcisi bütçeniz el verdiği müddetçe tercih edilebilir. İşlemci hızı maksimum 5.80 GHz

13. Nesil Intel i5-13600K yine yeni bir işlemci modelidir. İ9’a göre fiyatı çok daha uygun fakat performansı daha düşüktür.  Etabs Çalıştırmaya uygundur.

Amd İşlemciler

Ryzen 9 7950X3D şuan çıkmış en en güçlü Ryzen işlemcisi konumunda. 5.7 GHz hızına kadar maksimum çıkabiliyor.

Sıralama olarak En güçlü Amd İşlemci sıralaması ;

Screenshot 14 - PC Hocası

 

silkroadgaminggentr

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Benzer Haberler

Nasıl Yapılır?

Diğer Haberler