Perşembe, Mart 28, 2024

EVGA Driver CD’lerine Elveda Diyerek USB Geçiş Yapıyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Teknoloji ile haşır neşirseniz eğer, yeni bir ürün aldığınızda mutlaka kutudan çıkan driver CD‘sini görmüş veya kurmuş olabilirsiniz. İşte o driver sürücüsünün bulunduğu CD’leri artık EVGA kaldırarak flash belleğe geçiş yapıyor. Bence çok isabetli bir karar olmuş. Peki ürünlerin yanında ne gönderecek?

8 GB USB 2.0 Geliyor

EVGA küresel ürün yönetimi direktörü olan Jacob Freeman abimizin ve ekibinin aklına böyle güzel bir düşünce gelmiş. Yani bundan böyle EVGA anakartların (H370 Stinger dahil) içerisinde bir sürücü DVD’si gelmeyecek. Bunun yerine tüm anakartların yanında içerisinde güncel yazılım ve sürücülerin bulunduğu 8 GB USB 2.0 flash bellek gelecek.

“Neden USB 2.0?” diye bir soru yöneltecek olursanız EVGA onun da cevabını vermiş; Bazı anakartlar içerisinde sıfırdan BIOS kurulumu gerektiğinde ilk seri portlardan USB 3.0’lar okumayabiliyor. O yüzden tüm kurulumların sorunsuz gerçekleşmesi için USB 2.0 flash bellek gönderileceği belirtildi.

evga usb 20 flash bellek

Sonradan kullanılabilir mi?

Yani o fakir soru bizim gibi sizin de aklınızı kurcalamış olabilir. Flash bellekleri tüm güncel driverları kurduktan sonra isterseniz formatlayarak (biçimlendirerek) kişisel olarak da kullanabileceksiniz. Bir nevi EVGA flash belleğe sahip olacaksınız yani.

Önemli bir noktaya daha değinelim; bazı anakartların destek sayfalarında en yeni sürücüleri almak için internet erişimi gerekir. Yeni bir Windows kurduğunuzda ise internet driverınız yoksa yandınız demektir. İşte bu gibi durumlarda EVGA istenilen driverları da belleğin içerisinde bize göndermiş olacak.

Size tavsiyem elinize böyle bir ürün geçerse, kişisel olarak kullanmamanız. Sonuçta Windows göçebilir ve format ihtiyacı duyabilirsiniz. Ayrıca EVGA direktörü Jacob, standart bir 8 GB USB 2.0 flash belleğin maliyetinin eski bir DVD’ye göre 20 kat daha maaliyetli olduğunu belirtti. Ancak EVGA bunu cebinden karşılayarak, anakart fiyatlarında herhangi bir artış olmayacağının da altını çizmiş oldu.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler