Cumartesi, Nisan 20, 2024

Exynos 2200, Mobil Oyunlara “Işın İzleme” Teknolojisini Getirecek!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Donanım hızlandırmalı ışın izleme teknolojisi, geride bıraktığımız birkaç yıl önce masaüstü ekran kartlarında ortaya çıkmıştı, şu anki konsol neslinin sahip olduğu teknolojilerin bir parçası ve gelecek sene bu teknoloji akıllı telefon pazarına giriş yapacak. Samsung’un yakın zamanda çıkacak olan Exynos 2200 ekran kartı, AMD’nin RDNA 2 mimarisine dayanıyor ve ışın izleme desteğine sahip olacak.

samsung exynos işin izleme
Exynos 2200, Mobil Oyunlara "Işın İzleme" Teknolojisini Getirecek! 3

Işın izleme teknolojisi, ışığın nesnelerden nasıl yansıdığının fiziksel olarak doğru bir simülasyonudur, bu nedenle geleneksel 3D model aydınlatma yöntemine kıyasla çok daha gerçekçi yansımalar ve aynı zamanda daha fotogerçekçi aydınlatma ve gölgeler oluşturuyor. Işın izleme, hesaplama açısından pahalıdır, bu nedenle ışın izleme teknolojisini oyunlarda kullanırken gerçek zamanlı performans elde etmek için donanım desteğini de beraberinde getiriyor.

Exynos 2200 ayrıca, bazı nesneleri (örneğin oyuncu karakteri) diğerlerinden daha yüksek kalitede (örneğin, çeyrek çözünürlükte çalıştırılan arka plan için doku ve renk hesaplamaları) işlemesine izin veren Değişken Hız Gölgelendirmesini de destekleyecek.

ray tracking exynos 2200
Exynos 2200, Mobil Oyunlara "Işın İzleme" Teknolojisini Getirecek! 4

Exynos 2200 ekran kartının mevcut en iyi Mali GPU’dan yüzde 30’a kadar daha hızlı olması bekleniyor ve bu da Güney Kore merkezli teknoloji devinin çalışmalarının yaklaşmakta olan Mali-G710’u geride bırakacağını ortaya koyuyor. Nihai performans, Samsung’un nihai çip tasarımıyla elde edebileceği saat hızına bağlı olacaktır.

RDNA 2 teknolojisi, Radeon RX 6000 grafik kartlarında bulunuyor, PlayStation 5 ve Xbox Series S/X konsollarında (bazı ince ayarlarla), Steam Deck’in içindeki APU’da kullanılıyor ve hatta yeni nesil Tesla Model S ve X arabalarının eğlence sistemine de güç veriyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler