Perşembe, Mart 28, 2024

Facebook, Akıllı Artırılmış Gerçeklik Gözlükler Üretmek İçin Ray-Ban ile Anlaştı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Facebook, son yıllarda kendisine ait artırılmış gerçeklik gözlüklerini üretmek için çalışıyor. CNBC tarafından yapılan bir habere göre, bu gözlüklerin adı Orion olacak ve telefonunuz için tamamlayıcı olmayacak. Bildirildiğine göre, bir akıllı telefona bağlanmaya gerek duymadan arama yapabilecekler ve Google Glass’a benzeyen küçük bir ekranı sahip olacak olacaklardan bilgi akışı sağlayacaklar.

Gözlüklerin kullanıcıların takipçilerine ve arkadaşlarına yolculuklarını canlı yayınlamasına izin verebilecek bir kameraya sahip olduğu da söyleniyor.

5d8130262e22af327a2ad59c 750 375

CNBC haberine göre, Facebook’un Ray-Ban gözlüklerinin yapımcıları olan popüler gözlük markası Luxottica ile, önümüzdeki birkaç sene içerisinde, muhtemelen 2023 ve 2025 yılları arasında piyasaya sunulması için ortak bir çalışma yürütüldüğünü belirtti.

İsim ‘Orion’ olmayacak

Facebook ile yapılan işbirliğinin ortaya çıkacak ürün “Orion” ismi ile görülmeyecek, ancak “Stella” olarak adlandırılan kod adında üretilerek, tamamen farklı bir akıllı gözlük setinde görülmeyecek.

Bu Facebook çalışması birkaç yıl içerisinde tanıtılması söyleniliyor büyük olasılık ile önce “Orion” ve Snap Spectacles gibi kullanıcıların günlük anılarını kaydetmek ve bunları paylaşmasına olanak sağlayan bir kamera özelliği olacağı tahmin ediliyor. 

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler