Salı, Nisan 16, 2024

Facebook Amazon’a Rakip Oluyor: Facebook Shop, Kullanıma Açıldı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Bugün Facebook, ismini Facebook Shops (Facebook Mağazaları) verdiği uygulamasını faaliyete sokarak işletmelerin müşterilere hem Facebook’tan hemde Instagram’dan erişebilmelerini tek bir mağazadan yönetmelerine izin vermeye başladı. Artık Facebook’tan satış yapılabilecek.

İşletmeler ücretsiz bir Facebook mağazası oluşturabilir ve kataloglarından öne çıkarmak istedikleri ürünleri seçebilir ve ardından markalarını sergileyen kapak resmi ve vurgu renkleri ile dükkanlarının görünümünü ve hissini özelleştirebilirler. Büyüklüğü veya bütçesi ne olursa olsun, herhangi bir satıcı, işlerini çevrimiçi hale getirebilir ve onlar için uygun olan her yerde ve her zaman müşterilerle bağlantı kurabilir.

Kullanıcılar bir işletmenin Facebook Sayfasında veya Instagram profilinde Facebook Mağazaları bulabilir veya bunları hikayeler veya reklamlar aracılığıyla keşfedebilir. Oradan, tüm koleksiyona göz atabilir, ilgilendiğiniz ürünleri kaydedebilir ve işletme web sitesinde veya işletme ABD’de ödeme özelliğini etkinleştirdiyse uygulamadan çıkmadan sipariş verebilirsiniz.

Facebook Mağazalarda işletmeye; soru sormak, destek almak, teslimatları takip etmek ve daha fazlası için WhatsApp, Messenger veya Instagram Direct üzerinden bir işletmeye mesaj gönderebileceksiniz. Gelecekte, bir işletmenin mağazasını görüntüleyebilir ve doğrudan WhatsApp, Messenger veya Instagram Direct’teki bir sohbetin içinden alışveriş yapabileceksiniz.

Facebook bugün Facebook Shops servisini piyasaya sürmeye başlıyor ve önümüzdeki aylarda daha da fazla ülkeye doğru yaygınlaşacak.

Instagram Shop

Instagram DM
Facebook Amazon'a Rakip Oluyor: Facebook Shop, Kullanıma Açıldı! 4

Bu yaz ABD’den başlayarak Facebook, Instagram Explore’de ürünleri keşfetmenin ve satın almanın yeni bir yolu olan Instagram Shop’u tanıtıyor. @Shop’taki koleksiyonlardan ilham alabilir, en sevdiğiniz markalardan ve yaratıcılardan seçimlere göz atabilir, güzellik ve ev gibi kategorilere göre filtreleyebilir ve sevdiğiniz görünümleri tek bir yerden satın alabilirsiniz.

Ve bu yılın ilerleyen saatlerinde Facebook, gezinme çubuğuna yeni bir mağaza sekmesi eklediğinden Instagram Shop’a tek bir dokunuşla ulaşabilirsiniz.

Canlı Alışveriş Özellikleri

Yakında, satıcılar, markalar ve içerik oluşturucular, Facebook Mağazası’ndan veya kataloğundan ürünleri yayınlanmadan önce etiketleyebilecek ve bu ürünler videonun alt kısmında gösterilecek, böylece insanlar daha fazla bilgi edinmek ve satın almak için kolayca dokunabilirler.

staah facebook advert min
Facebook Amazon'a Rakip Oluyor: Facebook Shop, Kullanıma Açıldı! 5

Sadakat Programı

Facebook ayrıca yerel kafenizdeki puan programı gibi sadakat programlarınızı Facebook hesabınıza bağlamanızı sağlayarak işletmelerle ödül kazanmayı kolaylaştırmanın yollarını test ediyor. Puanlarınızı ve ödüllerinizi kolayca görebilecek ve takip edebileceksiniz. Facebook, küçük işletmelerin Facebook Mağazalarında bir sadakat programı oluşturmasına, yönetmesine ve yansıtmasına yardımcı olmanın yollarını araştırıyor.

o online dating facebook1
Facebook Amazon'a Rakip Oluyor: Facebook Shop, Kullanıma Açıldı! 6

Partnerler ile işbirliği

Facebook ayrıca küçük işletmelere ihtiyaç duydukları desteği vermek için Shopify, BigCommerce, WooCommerce, ChannelAdvisor, CedCommerce, Cafe24, Tienda Nube ve Feedonomics gibi ortaklarla daha yakın çalışıyor.

Bu kuruluşlar, küçük işletmelerin Facebook Mağazalarını oluşturmalarına ve büyütmelerine ve Facebook’un diğer ticaret araçlarını kullanmalarına yardımcı olabilecek güçlü araçlar sunar. Facebook, Facebook Shop’u pandemi kaynaklı işletmeler için alternatif bir dağıtım yolu olarak konumlandırıyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler