Cumartesi, Nisan 20, 2024

Facebook, Irkçılık Yapan ve Dinleri Aşağılayan Reklamları Yasaklıyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Mark Zuckerberg, şirketin seçim hazırlık planının bir parçası olarak yeni değişiklikleri kamuoyu ile paylaştı.

Facebook, reklamlardaki nefret doluy içeriğe yeni kısıtlamalar getirerek, ırkçı bölünmeleri teşvik eden reklamları açıkça yasaklıyor.

Özellikle, yeni politika “belirli bir ırk, etnik köken, ulusal köken, dini eğilim, kast, cinsel yönelim, cinsiyet kimliği veya göçmenlik statüsünden insanların fiziksel güvenlik, sağlık veya başkalarının hayatta kalma için bir tehdit olduğu iddialarını yasaklayacak.” Politika, göçmenlere veya mültecilere saygısızlık içeren reklamları da kısıtlayacak.

Gelen yeni kısıtlamalar sadece reklamlar için geçerli olacak ve eğer ücret ödeyerek gönderinizi öne çıkarmadıysanız bu kısıtlamalara tabii olmayacaksınız. Açıkçası sadece reklamlara böyle bir kısıtlama getirilmesi çok saçma oldu.

Zuckerberg beyciğim, şirkete ait bir ofiste yaptığı açıklamada şu sözleri dile getirdi:

“Facebook insanlara ses vermek anlamına geliyor ve bu da özellikle daha önce kendi deneyimlerini paylaşacak kadar sesi olmayan veya kendi deneyimlerini paylaşacak kadar güce sahip olmayan insanlar anlamına geliyor. Platformlarımızın bu ilkelere uygun olmasını sağlamamız gerçekten çok önemli.”

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler