Cumartesi, Nisan 27, 2024

Facebook Messenger Rooms Artık Kullanılabilir Durumda!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Geçtiğimiz haftalarda Facebook’un, videolu konferans uygulaması Zoom’a rakip olabilecek ve Zoom’dan daha iyi özelliklere sahip Facebook Messenger Rooms isimli bir teknoloji üzerinde çalıştığını belirtmiştik ve bu entegrasyonu aynı zamanda WhatsApp Messenger’a da getireceğini de söylemiştik.

Şimdi ise şirket, Messenger’a bağlı olarak sunulacak Rooms özelliğini 50 kişilik destek ile açılışa sundu ve herkes tarafından erişilebilir durumda;

  • Doğrudan Messenger veya Facebook’tan bir oda oluşturabilir ve Facebook hesabınız olmasa bile herkesi video görüşmenize katılmaya davet edebilirsiniz.
  • Facebook ayrıca Instagram Direct, WhatsApp ve Portal’dan odalar oluşturmanın yollarını da ekleyecek.
  • Haber Akışı, Gruplar ve Etkinlikler aracılığıyla Facebook’ta oda başlatabilir ve paylaşabilirsiniz, böylece insanların odanıza katılması kolaydır.
  • Bir odaya davet edildiğinizde, telefonunuzdan veya bilgisayarınızdan katılabilirsiniz; başlamak için hiçbir şey indirmenize gerek yoktur.
  • Messenger uygulamanız varsa, tavşan kulakları gibi AR efektleri ve sürükleyici 360 arka plan ve ruh hali aydınlatması gibi AI destekli yeni özelliklerle oynayabilirsiniz.
  • Rooms yakında hiçbir zaman sınırı olmaksızın 50 kişiye kadar hizmet verecektir.
  • Messenger Rooms bu hafta bazı ülkelerde satışa sunulacak ve önümüzdeki haftalarda dünyanın geri kalanına yayılacak.

Facebook ayrıca Messenger Rooms özelliği ile bir oturum başlatmış oda sahiplerine daha iyi kontrol sağlayacak çeşitli özellikler geliştirdi. Messenger Odalarına ev sahipliği yapıyorsanız, istenmeyen katılımcıları kaldırabilir, başkalarının ve diğerlerinin katılmasını engellemek için odayı istediğiniz zaman kilitleyebilirsiniz. Bazı kontrolleri aşağıda listeledik:

  • Kilitleme: Çağrı başladıktan sonra odalar kilitlenebilir veya kilidi açılabilir. Bir oda kilitliyse, bir Grup aracılığıyla oluşturulan odalar için Grup yöneticisi dışında başka kimse katılamaz.
  • Bir katılımcıyı kaldırma: Oda yaratıcısı istenmeyen katılımcıları kaldırabilir. Oda oluşturucu birini aramadan çıkarır veya bırakırsa, oda otomatik olarak kilitlenir ve oda oluşturucunun başkalarının katılması için aramanın kilidini açması gerekir.
  • Ayrılmak: Herhangi bir noktada bir odada kendinizi güvende hissetmiyorsanız, gidebilirsiniz. Bir odanın kilitli olması, kalmak zorunda olduğunuz anlamına gelmez.
  • Raporlama: Topluluk Standartlarını ihlal ettiğini düşünüyorsanız bir oda adını bildirebilir veya bir oda hakkında geri bildirim gönderebilirsiniz. Ancak sesli veya görüntülü aramalarınız izlenmediği veya dinlenmediği için, raporların ve geri bildirimlerin odadan ses veya video içermeyeceğini bilmek önemlidir.
  • Engelleme: Facebook veya Messenger’da sizi rahatsız eden birini engelleyebilirsiniz ve şirket onları bilgilendirmez. Engellediğiniz bir kişi Facebook veya Messenger’a giriş yaptığında, bulunduğunuz bir odaya katılamaz ve siz de o odaya katılamazsınız.
Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler