Cuma, Nisan 19, 2024

Facebook’tan Bitmoji Benzeri Servis: Facebook Avatar

Paylaş

silkroad gaminggentr

Geçtiğimiz yıl Haziran ayında Facebook, Google’ın Minis, Apple’ın MeMojis ve Snapchat’in Bitmoji – Avatar servislerine karşılık kendi katılımını başlattığını duyurmuştu, ancak bunlar başlangıçta yalnızca hem Messenger hem de Ana sayfada kullanılmak üzere sadece Avustralya bölgesinde açıktı. Bu Facebook Avatar servisinin en büyük hatalarından bir tanesi idi, ancak şimdi alınan bir karar ile, Facebook bu özelliğin Amerika Birleşik Devletleri bölgesine geldiğini açıkladı.

Facebook’un savunduğu teze göre, çevrimiçi ortamda kendinizi ifade etmenin artık her zamankinden daha önemli olduğunu ve emojilerin aksine, Avatarlar, sizi benzersiz bir şekilde temsil eden dijital bir kişi aracılığıyla bir dizi duygu ve ifadeyi paylaşmanızı sağlıyor.

avatar 2 754x900 1
Facebook'tan Bitmoji Benzeri Servis: Facebook Avatar 2

Snapchat’in Bitmoji uygulamasına oldukça benzeyen Facebook Avatar servisi, yorumlarda, Hikayelerde, Messenger’da ve yakın zaman içerisinde arka planlı metin yayınlarında da kullanılabilir hale gelecek. Şu an için Avrupa bölgesinde kullanılabilir değil.

Facebook ayrıca, kullanıcıların Avatarlarını mümkün olduğunca kişiselleştirmelerine izin vermek için Avatarları yeni saç stilleri, ciltler ve kıyafetlerle güncelleştiriyor.

Facebook Avatar nasıl oluşturulur?

Avatarınızı oluşturmak için Facebook veya Messenger yorum oluşturucusuna gidin, “gülen yüz” düğmesine ve ardından çıkartma sekmesine tıklayın. “Avatarınızı Oluşturun” u tıklayın.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler