Cumartesi, Nisan 20, 2024

Facebook, Yenilenen Tasarıma Geçiş Yapıyor!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Geçtiğimiz sene gerçekleşen Facebook’un Yıllık Geliştirici Konferası F8’de şirket, Facebook.com için yepyeni bir tasarım yapıldığını açıklamıştı. Bu yeni tasarım Facebook deneyimini daha basit hale getirerek daha hızlı bir deneyim almanızı sağlıyor.

Yeni tasarım sayesinde Facebook, insanların bir arada sosyalleşebildiği grupları da ön plana çıkarmış oluyor. Facebook ayrıca en sık kullanılan özellikleri ve daha fazlasını bulmayı da kolaylaştırdı. Bugün Facebook, yeni Facebook.com deneyiminin artık küresel olarak herkese yayıldığını duyurdu.

Aslında konu ile ilgili geçtiğimiz aylarda bir duyuru yapmıştık, şirket bunu beta olarak bazı bölgelerde bazı kullanıcılara yayınlamıştı fakat şimdi ise yeni tasarım beta sürümden çıktı ve tüm kullanıcılara yayılıyor.

Yeni Facebook.com tasarımının öne çıkan özellikleri:

Facebook redesign
Facebook, Yenilenen Tasarıma Geçiş Yapıyor! 2
  • Daha Hızlı Bulun: Yeni akıcı gezinme deneyimi ile aradıklarınızı daha hızlı bulun: videolar, oyunlar ve Gruplar bulmak hiç bu kadar kolay olmamıştı ve ana sayfa ile sayfa geçişleri daha hızlı yükleniyor. Mobil deneyimimize benzer.
  • Karanlık Modda Parlamayı Azaltın: Karanlık modda kontrast ve canlılığın yanında daha düşük parlaklığın tadını çıkarın. Nerede olursanız olun düşük ışıkta kullanmak için ekran parlamasını en aza indirir. Dark Mode ile birlikte yeni ve etkileyici düzen Watch’taki videoları izlemeyi harika bir deneyim haline getiriyor.
  • Sayfaları, Grupları ve Etkinlikleri Kolayca Yönetin: Facebook’ta kolayca Etkinlikler, Sayfalar, Gruplar ve reklamlar oluşturun. Gerçek zamanlı olarak başlattığınız yeni bir Grubu önizleyin ve oluşturmadan önce mobil cihazlarda nasıl göründüğüne bakın.

Yeni arayüz ile Facebook’un hantal çalışma prensibine ve yıllardır alışık olduğumuz görünümüne elvada edeceğiz. Yeni tasarım şirket tarafından otomatik olarak bölge bölge açılıyor, kendi hesabıma baktığım zaman bir değişiklik ya da geçiş düğmesi göremedim bu yüzden sabretmeniz gerekecek.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler