Cuma, Mart 29, 2024

Artık Facebook Fotoğraflarınızı Google Fotoğraflar’a Tek Tıkla Aktarabileceksiniz

Paylaş

silkroad gaminggentr

2018 yılında Microsoft, Google ve Facebook, birlikte yaptıkları bir Veri Aktarım Projesini (DTP) duyurmuştu Bu üçlünün bir araya gelip el sıkışması ile karar verilen yeni projenin amacı, iki çevrimiçi servis sağlayıcısını birbirine bağlayabilen açık kaynak kodlu bir framework oluşturmak ve iki platform arasında kesintisi yaşanmayan, doğrudan kullanıcı tarafından başlatılan verilerin taşınabilmesini sağlıyor.

Geçen sene faaliyete geçmişti.

2019 yılının sonlarına geldiğimiz zaman Facebook, bazı ülkelerdeki kullanıcıların, medya dosyaların Google Fotoğraflar uygulamasına aktarmasına izin vermeye başlamıştı. Bugünden itibaren bu hizmet, Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada’daki Facebook kullanıcılarını kapsamaya başladı.

Facebook CEO'su ve Kurucusu Mark Zuckerberg
Facebook CEO’su ve Kurucusu Mark Zuckerberg

Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada bölgesinde yaşayan Facebook kullanıcıları, sitedeki fotoğraf ve videolarını tek bir dokunuş ile Google Fotoğraflar hesaplarına kolayca aktarabilecekler. Bu hizmet Latin Amerika, İngiltere, Güney Doğu Asya ve Afrika’da zaten kullanılıyor.

Ezeli rakipler Microsoft, Google ve Facebook üçlüsünün ortaklaşa başlattığı hizmetin Avrupa, Türkiye ve diğer ülkelere ne zaman geleceği konusunda henüz bir bilgi mevcut değil lakin Avrupa bölgesine sunulduğu zaman ülkemiz kullanıcılarınında bu özellikten faydalanabileceğini düşünüyorum.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler