Cuma, Mart 29, 2024

Facebook Messenger Rooms, Rakiplerine Kesinlikle Sollayacak!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Bugün itibari ile Facebook’un, Zoom gibi çoklu kişilerle görüntülü sohbet yapabilmemize olanak tanıyan uygulamalara rakip olarak Facebook Messenger Room isimli bir “Messenger eklentisi” üzerinde çalıştığını belirtmiştik. Uygulama, herhangi bir üyelik gerekliliği barındırmayarak daha fazla kullanılabilirlik sağlayacak.

Facebook Messenger Rooms ile yapabilecekleriniz:

  • Messenger veya Facebook’tan bir oda oluşturabilir ve Facebook hesabı olmasa bile herkesi görüntülü aramanıza katılmaya davet edebilirsiniz.
  • Facebook ayrıca Instagram Direct, WhatsApp ve Portal’dan oda oluşturmanın yollarını da ekleyecek.
  • Facebook’taki odaları Haber Kaynağı, Gruplar ve Etkinlikler aracılığıyla başlatabilir ve paylaşabilirsiniz, böylece insanların katılması oldukça kolaylaşır.
  • Bir odaya davet edildiğinizde, telefonunuzdan veya bilgisayarınızdan katılabilirsiniz — başlamak için herhangi bir şey indirmenize gerek yoktur.
  • Messenger uygulaması varsa, tavşan kulakları gibi artırılmış gerçeklik efektleri ve sürükleyici 360 arka planlar ve ruh aydınlatması gibi yeni yapay zeka destekli özelliklerle oynayabilirsiniz.
  • Rooms yakında hiçbir zaman sınırı olmadan 50 kişiye kadar ev sahipliği yapmanıza olanak tanıyacak.
  • Messenger Rooms bu hafta bazı ülkelerde açılmaya başlayacak ve önümüzdeki haftalarda dünyanın geri kalanına genişletecek.

Konuşma sahiplerine ekstra özellikler

Facebook ayrıca Messenger Rooms ev sahiplerine daha iyi kontrol sağlayacak çeşitli özellikler de oluşturmuştur. Messenger Rooms’ta bir görüntülü konuşmaya ev sahipliği yapıyorsanız, istenmeyen katılımcıları kaldırabilir, başkalarının katılmasını engellemek için odayı herhangi bir noktaya kilitleyebilirsiniz. Denetimlerden bazıları aşağıda listelenmiştir.

  • Kilitleme: Çağrı başladıktan sonra odalar kilitlenebilir. Bir oda kilitliyse, Grup aracılığıyla oluşturulan odalar için Grup yöneticisi dışında hiç kimse katılamaz.
  • Bir katılımcıyı kaldırma: Oda oluşturucusu istenmeyen katılımcıları kaldırabilir. Oda oluşturucusu birini çağrıdan kaldırırsa veya ayrılırsa, oda otomatik olarak kilitlenir ve oda oluşturucusu başkalarının katılması için çağrının kilidini açmalı.
  • Ayrılma: Herhangi bir noktada bir odada kendinizi güvensiz hissederseniz, gidebilirsiniz. Bir odanın kilitli olması kalmak zorunda olduğunuzun anlamına gelmez.
  • Raporlama: Topluluk Standartlarımızı ihlal ettiğini düşünüyorsanız, bir oda adını bildirebilir veya bir oda hakkında geri bildirim gönderebilirsiniz. Ancak ses veya görüntülü aramalarınızı izlemediğimiz veya dinlemediğimiz için, raporların ve geri bildirimlerin odadan ses veya video içermeyeceğini bilmeniz önemlidir.
  • Engelleme: Facebook’ta veya Messenger’da sizi rahatsız eden birini engelleyebilirsiniz ve biz de onu bilgilendirmeyiz. Engellediğiniz bir kişi Facebook’ta veya Messenger’da oturum açtığınızda, bu kişi içinde olduğunuz bir odaya katılamayacak ve siz de onlarınkine katılamayacaksınız.
Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler