Perşembe, Nisan 25, 2024

Facebook’tan ‘Zoom’ Alternatifi Uygulama: Messenger Room!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Koronavirüs salgının nedeni ile okullardan küçük çaplı girişimlere kadar hemen hemen çoğu topluluk, görüşmelerini sürdürmek ve bağlantıda kalmak amacı ile görüntülü konuşma servislerine yöneliyorlar. Özellikle okulların en çok tercih uygulama Zoom oluyor fakat son zamanlarda Zoom tarafında yaşanılan güvenlik nedenleri ile herkes tedirgin içerisinde.

Zoom cephesinde güvenlik endişeleri ve skandalları yaşanmışken herkes alternatif platformlara yönelmiş hatta ve hatta Microsoft Teams bu konuda çok fazla tercih edilen uygulama olmuştu. Bu durumu bir fırsata çeviren Facebook ise, Zoom’a karşı rakip olabilmek amacı ile Messenger uygulamasını genişletiyor ve Microsoft Rooms özelliğini getiriyor.

Messenger Room
Facebook'tan 'Zoom' Alternatifi Uygulama: Messenger Room! 2

Bugün ALumia isimli bir kişi, Facebook beyciğimin “Messenger Rooms” adında yeni bir özellik üzerinde çalışma sergileyerek Zoom’a karşı rakip olmaya geldiğini açıkladı. Facebook Messenger uygulaması zaten grup video görüşmeleri için desteğe sahip ancak grup video görüşmeleri yapmak için tüm katılımcılar ile arkadaş olmanız gerekiyor.

Yaklaşmakta olan Facebook Messenger Rooms özelliği, grup video görüşmelerinde katılımcıya bağlantısı olan herkese izin verebiliyor. Yani bu yeni özellik sayesinde herkesin birbiri ile arkadaş olma gereksinimi olmuyor.

Tek tık ile herkes katılabilecek

Katılımcılar toplantıya Facebook hesabı olmadan da katılabilirler. Bağlantıyı tıkladıklarında, Chrome veya Edge web tarayıcısı üzerinden aramaya misafir olarak katılabilirler. İstemci indirmeye gerek yok.

Toplantı sahibi videoyu kapatmaya ve toplantı sesini yalnızca herhangi bir anda yapmaya karar verebilir. Görüşmeyi başlatan kişi, masaüstü ekranlarını başkalarıyla da paylaşabilir.

Ne zaman yayınlanacak?

Yeni Messenger Room özelliğinin önümüzdeki günlerde Windows ve Mac’teki Messenger beta sürümünde kullanıma sunulması bekleniyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler