Perşembe, Mart 28, 2024

Facebook Gaming, Artık Resmi Olarak Başlatıldı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Facebook, 20 Nisan 2020 itibari ile Android ekosistemi için Facebook uygulamasında kendi özel oyun akış hizmeti Facebook Gaming‘i başlatmış olacak. Facebook Gaming, uzun zamandır sessizce yürütülen bir proje idi. Ülkemizden sevgili Burak Oyunda, Facebook Gaming ile çalışan ilk yayıncılardan biri idi.

Facebook Gaming; Twitch ve Mixer gibi oyun yayın platformlarına rakip olmak amacı ile ortaya çıkmış bir yayın platformu. The New York Times’ın haberine göre, Facebook Gaming uygulaması tamamen ücretsiz olacak ve Facebook kullanıcılarının doğrudan telefonlarından canlı oyun izlemelerine ve yayınlamalarına olanak sağlayacak.

Facebook Gaming ilk etapta sadece Android platformuna geliyor olsa da, Sevgili Apple beyciğim şirketin göndermiş olduğu güncellemeyi onaylar onaylamaz anında iOS Kullanıcıları içinde yayımlanmış olacak.

Telefondan hem oyun oynayın hem yayın açın

Yine The New York Times tarafından verilen bilgilere göre Facebook, “kullanıcıların sadece birkaç düğmeye basarak aynı cihazdaki diğer mobil oyunların akışlarını yüklemesine” izin verdiğini söylediği yeni bir Go Live özelliğini de tanıtacak. Bu akışlar doğrudan bir kullanıcının kendi Facebook sayfasında paylaşılabilir olacak.

Facebook uygulama direktörü Fidji Simo, “Genel olarak oyuna yatırım yapmak bizim için bir öncelik haline geldi, çünkü oyunu insanları gerçekten birbirine bağlayan bir eğlence biçimi olarak görüyoruz.” dedi.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler