Salı, Nisan 23, 2024

Facebook Messenger’a Kilitleme Özelliği Geldi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Sosyal medya devlerinden sevgili Facebook beyciğim bugün, şirketin mesajlaşma uygulamalarında Messenger için yeni gizlilik ve güvenlik özelliklerini duyurdu. İlk olarak yapılan duyuruda dikkat çeken özellik App Lock ismi verilen güvenlik katmanı.

Yani artık App Lock sayesinde tıpkı WhatsApp Messenger’da olduğu gibi parmak izi ya da Face ID nimetlerinden faydalanarak Messenger‘da olan bütün konuşmalarınıza bir güvenlik katmanı ekleyebilir ve böylelikle telefonunuza erişim sağlayan birinin siz olmadan mesajlarınıza bakmasını önleyebilirsiniz.

App Lock güncellemesi şu anda iPhone ve iPad kullanıcıları için kullanılabilir durumda. Android kullanıcılarına ise önümüzdeki birkaç ay içerisinde güncelleme gönderilecek.

Facebook tarafından geliştirilen bu güvenlik önlemlerinden faydalanmak isterseniz yapacaklarınız oldukça basit. Facebook Messenger’ı açarak Gizlilik Ayarları menüsü altından ilgili adımlara uygulamanız gerekiyor.

Facebook ayrıca, sizi doğrudan kimin mesajlayabildiği veya arayabildiği, istekler klasörünüze kimin girip kimin mesaj gönderemeyeceğine veya sizi arayamayacağına karar verebileceğiniz yeni denetimler üzerinde de çalışmakta.

Mesaj isteklerine sansür gelecek

Messenger ayrıca tanımadığınız biri size mesaj gönderdiğinde gizliliğinizi ve güvenliğinizi korumanın daha fazla yolunu keşfediyor. Messenger, Instagram ve WhatsApp’ta bulunana benzer bir özelliği test ediyor ve mesaj istekleri klasöründeki görüntüleri bulanıklaştırıyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler