Cuma, Nisan 19, 2024

Facebook, Sahte Haberlerle Başa Çıkmak Için Yapay Zeka Şirketi Satın Aldı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Facebook, sahte haberlerle mücadele etmek için yapay zeka şirketi olan Bloomsbury AI şirketini satın aldı. Bloomsbury AI, doğal dili anlamak için makine öğrenimini kullanıyor.

Facebook sahte, asılsız haberlerle başa çıkmak için bir Al (Artificial Intelligence – Yapay Zeka) şirketi satın aldı. Merkezi Londra’da olan Bloomsbury Al şirketi, makine dili ile belgelerde ve yazılarda kullanılan doğal dili anlama üzerine odaklanıyor.

Bloomsbury AI’ın kurucusu olan Sebastian Riedel, Factmata isminde yeni yapay zeka şirketi kurdu. Bu yapay zeka şirketleri, asılsız haberlerle mücadele için araçlar tasarlıyor. Sosyal paylaşım sitesinin asıl planının Bloomsbury AI’ın ürünlerinden ziyade çalışanlarından faydalanmak olabileceği de belirtiliyor.

Facebook, sahte haberleri tespit etmekte geç kalındığını ve insan gözetmenlerin bu kadar çok şeyi üstlenemeyeceğini kabul etti. İki milyardan fazla kullanıcısı olan sosyal medya platformunun amacı, asılsız ve yalan haberlerinin sonuçları kötü yerlere gitmeden durdurup engellemek. Facebook, Bloomsbury AI için 23 ila 30 milyon dolar arası bir rakam ödediği belirtiliyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler