Cumartesi, Nisan 27, 2024

MediaMarkt, Teknosa’yı Satın Almak İçin Görüşmeleri Başlattı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Türkiye’nin en büyük teknoloji perakendecilerinden MediaMarkt, Teknosa’yı satın almak için görüşmeleri başlattı.

Günümüzde teknolojik ürünlerin satıldığı mağazalar mevcut. Bunlardan biriside Sabancı Holding tarafından kurulan Teknosa. Türkiye’de hemen hemen her ilde bulunan Teknosa’ya bir talip var. Alman teknoloji perakendecisi MediaMarkt, Teknosa’yı satın almak istiyor.

Bu alanda elindeki gücü büyütmek isteyen MediaMarkt, Teknosa’yı satın almaya çalışıyor. 2007 yılında Türkiye’deki ilk mağazasını açan MediaMarkt, Türkiye’de şuanda 63 mağazaya sahip. Ayrıca 2013 yılında internet sitesinide açan MediaMarkt, internet üzerindende satış yapmaya devam ediyor.

mediamarkt

Teknosa ise Sabancı Holding tarafından ilk olarak 2000 yılında açıldı. Türkiye’de toplam 70 ilde bulunan Teknosa, toplamda 210 mağazaya sahip. Geçtiğimiz yıl 933 milyon dolarlık satış yapan Teknosa, yine aynı yıl içerisinde 3.1 miltar lira ciro elde etti.

Teknosa’nın bu başarısına bakında MediaMarkt’ın böyle bir girişimde bulunması oldukça olası geliyor. Teknosa’ya teklifte bulunan MediaMarkt, teklifi sayesinede gün içerisinde hem kendi hemde Teknosa’nın hisselerinin değerini artırdı.

Teknosa’nın hisse değeri gün içerisinde aynı seviylere tekrar inmişken, MediaMarkt’ın hisse değeri %6 oranında artış gösterdi. Şuanda ne teklifin detayları biliniyor, nede Teknosa’nın yanıtı. Ancak MediaMarkt, Teknosa’nın tüm hisselerine talip.

MediaMarkt’ın ne kadarlık bir teklif yaptığıda belli değil. Sizce MediaMarkt, Teknosa’yı satın alır mı? Yoksa Sabancı Holding olumsuz bir yanıt mı verir?

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler