Cuma, Mart 29, 2024

Facebook, Seçimler Öncesinde Siyasi Reklamlara Yasak Getirecek

Paylaş

silkroad gaminggentr

Sosyal medya devlerinden Facebook, bu yıl gerçekleşecek Amerika Birleşik Devletleri Başkanlık Seçimleri’nden önce siyasi reklamları platformda engelleyecek. Bloomberg tarafından bugün öğleden sonra yapılan bir haberde, bu fikir dahili olarak şirket içerisinde tartışılıyor.

Facebook, 2020 seçimleri çerçevesinde insanların yanlış bilgiler ve müdahelelerden uzak durmasını istiyor ve bu konuda bütün siyasi reklamları engelleme kararı alıyor.

Şirketin bu kararı hakkında çok fazla ayrıntıya sahip değiliz ama Bloomberg’in raporuna göre siyasi reklam engelleme politikası çok kısa sürecek.

Bahsi geçen siyasi reklam engelleme konusu muhtemelen Kasım ayında seçim gününden birkaç gün önce bitecek. Bundan öncesinde şirket kullanıcıların siyasi reklamları platform üzerinde kapatabileceğini duyurmuştu ve bir oylama merkezi ile güvenilir bilgiyi sağlamaya çalışmıştı.

Bunlara ek olarak Bloomberg olaya şöyle yaklaşıyor; seçim gününde son dakika oy haberleri ve rakip adayların anlık haberlerine karşı nasıl bir önlem alınacak, bunlar hep bir merak konusu.

Bununla birlikte, yasak, Facebook’u, Nazi görüntüleri nedeniyle kaldırdığı bir Trump reklamı gibi enflamatuar reklamlardan kötü tanıtımdan da koruyacaktır.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler