Cumartesi, Nisan 20, 2024

Facebook Yeni Tasarımına Geçiş Yaptı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Facebook ekibi uzun zamandır yeni tasarım üzerine çalışırken, ilk olarak kullanıcıların profillerini değiştirmiş ve gelen tepkilerden sonra aynı değişikliği sayfalar için de yapma kararı almıştı. Facebook tarafından az önce canlıya alınan yeni tasarımdan detaylar haberimizde.

Sürekli Değişim Halindeler

Dikkat edecek olursanız Facebook ekibi giydirmiş olduğu tasarımları çok fazla tutmadan belli bir süre aralığı geçtikten sonra tekrar değiştiriyor. Bu şekilde kullanıcıları daha fazla elinde tutarak sirkülasyonu sağlıyor ve kullanıcılar platformda sıkılmadan yeniliklere alışık hale geliyorlar.

Facebook‘un canlıya almış olduğu yeni tasarımda açıkçası hoşumuza gitti. Aşağıdaki sayfalama örneğinde göreceğiniz üzere artık paylaşımlar yapıldıktan sonra sol tarafta bulunan anasayfa, hakkında, videolar ve fotoğraflar alanı sürekli bizle beraber aşağıya geliyor. Tasarım olarak eski versiyonuna göre çok daha dikkat çekici olduğu kesin. Ayrıca ziyaretçi gönderileri, takvim, hakkında ve uygulama alanı ise sağ tarafa taşınmış. Bu şekildeki tasarımın daha olumlu izler bırakacağını söyleyebilirim.

facebook-yeni-tasarim
Beta Aşaması Tamamlandı

Bir süredir beta aşamasında olan yeni tasarım, az önce devreye alındığı gibi, artık kullanıcılar yukarıda ve aşağıda görmüş olduğunuz örneklerdeki gibi sayfalama yapısı ile karşı karşıya kalacaklar. Eğer yeni tasarımı henüz göremediyseniz, tahmini olarak 24 saat içerisinde erişiminize sunulacaktır.

facebook-yeni-tasarim-2

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

9 YORUMLAR

  1. Hocam açıkçası hiç beğenmediğimi söylemem gerekiyor. Bir anda sağ tarafa geçen videolar, resimler ana başlığı çok kötü duruyor zannımca. Belki göz alışkınlığı olduğu için böyle geliyor olabilir bana fakat beğeneceğimi sanmıyorum şahsen. Haber sitelerini andıran bir tasarım olmuş ayrıca bu da ayrı bir mesele. Ayrıca sayfaların paylaştıkları şeyler de daha küçük geldi gözüme o bölmeyi de küçültmüşler sanırsam bu da hoş olmamış. Yine de zaman gösterecek beğenip beğenmediğimizi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler