Salı, Nisan 16, 2024

Farklı Bir Versiyon NVIDIA GeForce RTX 3050 Duyuruldu

Paylaş

silkroad gaminggentr

NVIDIA GeForce RTX 3050 tanıtılalı çok zaman olmuyor. Biraz daha uygun fiyatlı bir ekran kartı olmasının yanında, oyun performansında da hedef kitlesi için başarılı bulunan kart, oyuncuların da tercih ettiği modellerden biri olmayı başardı.

Kartın performansı sevildi ve satışları iyi gidiyor ama şu sıralar bu model için farklı bir konu gündemde. Zira NVIDIA, yeni ekran kartının farklı bir versiyonunu yayınladı.

NVIDIA GeForce RTX 3050 OEM Özel Versiyonunda Daha Az Çekirdek Bulunuyor

Nvidia’nın sitesinde de yapılan düzenlemede, OEM için hazırlandığı belirtilen özel versiyonda CUDA çekirdek sayısında düştüğü net olarak gösteriliyor.

Şu an satışta olan ana modelde GA106-150 GPU birimi var ve 2560 CUDA çekirdek sunuluyor. Bunu RTX 3050 serisi ilk tanıtıldığı zaman da doğrulamıştık. Yeni versiyonda ise durum daha farklı.

Resmi olarak GPU birimi söylenmediği için tam olarak kesin olmamakla beraber GA107-140 varyantı bir GPU kullanıldığı iddiası olan yeni versiyonda, CUDA çekirdek sayısı 2304 adet ile sınırlı.

NVIDIA GeForce RTX 3050

Arada hatırı sayılır bir çekirdek farkı oluşmuş durumda. Tabii saat hızları da buna bağlı olarak değişiyor. 2560 CUDA çekirdeğinin olduğu orijinal modelde 1.78 GHz arttırılmış saat hızı ve 1.55 GHz temel saat hızı var.

Buna karşın OEM özel yeni versiyon GeForce RTX 3050 ekran kartında, 1.76 GHz arttırılmış saat hızı ve 1.51 GHz temel saat hızı var. Aradaki fark çok yüksek değil ama sonuçta bir fark söz konusu.

OEM pazarına özel olarak geleceği söylenen NVIDIA GeForce RTX 3050 versiyonunun bellek kısmında ise bir fark sunmayacağını, değişenin sadece çekirdekler olacağını görüyoruz. Diğer özellikler sabit tutulmuş.

 GeForce RTX 3050

Kart için çift fanlı tasarımı gösteren bir görsel de yayınlanmış durumda ama Nvidia bu modelle tam olarak ne düşünüyor onu bilemiyoruz. Resmi doğrulama geldi fakat altını çizerek söylediğimiz gibi model OEM pazarına özel deniyor. Belki biraz daha uygun fiyatlı RTX 3050 kullanan özel sistemleri görme şansımız olur. Şimdilik bu kısım net değil.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler