Cuma, Nisan 26, 2024

FCC, Wi-Fi 6E Teknolojisini Duyurarak Wi-Fi Bant Genişliğini 6 Ghz’e Yükseltti!

Paylaş

silkroad gaminggentr

FCC, bugün 6 Ghz bandında (5.925 – 7.125 GHz) 1.200 megahertz spektrumun artık lisans gereksinimi olmadan kullanılabileceğini resmi olarak duyurdu. Yeni nesil Wi-Fi teknolojisi olan Wi-Fi 6E, kesintisiz kablosuz bağlantı sağlayabilmek için 6 GHz banttan yararlanacak. Wi-Fi 6E, mevcut standarttan iki buçuk kat daha hızlı olacak.

6 GHz bant hizmeti, kamu hizmetlerini, kamu güvenliğini ve diğer sektörleri desteklemek için kullanılan hizmetler tarafından zaten kullanılmakta. Yaklaşan lisans sahibi olmayan cihazlar bu spektrumu FCC tarafından hazırlanan kurallar tarafınca lisanslı hizmetlerle kullanabilecek.

Kabloya mahkum teknolojiler artık kablosuz olabilir.

Yeni 6 GHz bant genişliği, giyilebilir AR (Artırılmış Gerçeklik) ve VR (Sanal Gerçeklik) cihazları için çok yararlı olacaktır. Kablo olmadan çalışan üst düzey bir VR kulaklık düşünün. Apple, tüm işleme ihtiyaçları için bir iPhone’a kablosuz olarak bağlanabilen bir AR kulaklık aksesuarı sağlayabilir.

6 GHz spektrumunun geniş alanlarını lisanssız kullanım için kullanılabilir hale getiren FCC, Amerikan tüketicilerine yeni cihazlar ve uygulamalar sağlayacak ve Komisyon’un tüm Amerikalılar, özellikle kırsal kesimdekiler için geniş bant bağlantısı sağlama hedefini ilerletecek yeni yenilikçi teknolojiler ve hizmetler öngörmektedir.

Wi-Fi Alliance’in konu hakkında açıklaması

Lisans, 6 GHz’de 1200 megahertz spektrumunu lisanssız inovasyon için kullanılabilir hale getirerek, Amerikalı tüketiciler, işletmeler ve ekonomi için Wi-Fi avantajlarının sel kapılarını açtı. En önemlisi, FCC kararı, Wi-Fi kullanıcılarının meslektaşlarına ve ailelerine ve sağlık, iş, eğitim ve diğer kritik hizmetlere bağlı kalabilmelerini sağlıyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler