Cumartesi, Nisan 27, 2024

Fidye Yazılım Saldırıları Artışa Geçti

Paylaş

silkroad gaminggentr

Fidye yazılım saldırıları artınca şirketler zarara uğradı. Fidye yazılım saldırıları daha sıkı, daha başarılı ve daha pahalı bir hale geliyor.

Sophos’un yıllık Fidye yazılım durumu raporu için anket yaptığı kuruluşların %66 sı, 2020’de %37 olan bir fidye yazılımı saldırısına maruz kaldıklarını geçen yıl itiraf etti. Ve bu saldırıların %65’i kurbanlarının verilerini şifrelemede başarılı oldu. Bir önceki yıla göre yüzde %54’e yükseldi.

fidye yazilim saldirilari

Bunun da ötesinde, kuruluşların en önemli fidye yazılımı saldırıları için ödediği ortalama fidye yaklaşık beş kat artarak 800.000 doların biraz üzerine çıkarken, 1 milyon dolar veya daha fazla fidye ödeyen kuruluşların sayısı üç katına çıkarak %11’e ulaştı. Sophos, yıllık raporu için 31 ülkeden 5.600 kuruluşla anket yaptı. Ankete katılanların toplam 965’i ​​fidye yazılımı saldırılarının ayrıntılarını paylaştı.

Ülkemizde evinde bilgisayar kullananlar Virüs programlarını pek kullanmıyor. Ama şirketler çok kullanıyor ve bazıları kullanmak zorundalar tabi onlar için ise bu artış kaçınılmaz olacaktır.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler